L'EMT aprova el cessament del gerent i la seua substitució provisional pel director adjunt

Guardar

gerente-emt
gerente-emt

El consell d'administració de l'Empresa Municipal de Transports (EMT) de València ha aprovat aquest dilluns el cessament del fins ara gerent, Josep Enric García Alemany, i la seua substitució provisional pel director adjunt fins a la designació del nou gerent, amb el que assumeix els poders de representació i administració.

El cessament ha tirat avant per unanimitat i la substitució amb els vots a favor de Compromís i PSPV (socis en el govern local) i en contra de l'oposició (PP, Cs i Vox). Aquesta destitució es va donar a conéixer la setmana passada per a iniciar "una nova etapa de gestió" en l'empresa pública després de l'estafa de quatre milions que va patir el setembre de 2019.

Com a president de l'entitat, Giuseppe Grezzi ha lamentat en declaracions remeses als mitjans que l'oposició haja donat suport al cessament i no que el director adjunt assumisca responsabilitats de manera temporal: "És una cosa incomprensible i que demostra una vegada més que la seua única intenció és bloquejar el funcionament de l'EMT i que, per exemple, no es puguen pagar nòmines, adjudicar contractes o pagar a proveïdors".

Grezzi, també regidor de Compromís, ha criticat així que el vot en contra dels tres partits suposa "una altra prova més que no els interessa que l'EMT proporcione un servei públic de qualitat a la ciutadania".

NOVES MARQUESINES

Més enllà del gerent, el consell ha donat llum verda a l'adjudicació del nou contracte de subministrament, instal·lació i manteniment de les parades d'EMT per deu milions d'euros, de nou amb els vots a favor de l'equip de govern i en contra de l'oposició, informa la companyia en un comunicat.

Aquest contracte s'amortitzarà amb els ingressos generats per la gestió de la publicitat, ja que l'EMT obtindrà "per primera vegada" beneficis de l'explotació publicitària. En 2019, amb l'antic contracte, va rebre 450.0000 euros de l'empresa gestora dels anuncis en marquesines a pesar que van generar uns tres milions d'ingressos.

Amb el nou contracte, la companyia estima que per als pròxims cinc anys els ingressos seran d'uns 6,6 milions. Ara les parades passaran a ser propietat d'EMT, al contrari que fins ara, amb el que posa fi a un contracte de marquesines signat en 1987, amb una duració inicial de 14 anys, i "prorrogat any rere any provocant una pèrdua d'ingressos i una falta de control en el manteniment i actualització de la informació en les parades".

L'empresa que presideix Giuseppe Grezzi recorda que la Sindicatura de Comptes, en el seu primer informe de fiscalització de l'EMT en 2017, va denunciar que no s'havia registrat cap ingrés pel contracte en vigor, sense que constara una motivació documental, i va alertar del risc d'haver deixat de liquidar ingressos determinants.

D'altra banda, el consell ha avalat, amb el 'sí' de Compromís i PSPV i el 'no' de l'oposició, la interposició d'un recurs contenciós administratiu contra la resolució del Consell de Transparència que demana a l'EMT entregar documentació, "entre ella alguna que ja s'ha proporcionat o fins i tot que no existeix".

L'entitat recorrerà aquesta decisió per la via administrativa, "l'única possible", en considerar que hi ha un error de forma en la resolució i manifestar dubtes sobre el dret a les comunicacions en demanar el contingut de correus electrònics.

MASCARETES REUTILITZABLES PER A CONDUCTORS

Els consellers també han aprovat l'adjudicació, amb el suport de tots excepte el de Vox, del contracte de subministrament de mascaretes higièniques reutilitzables. Aquesta nova dotació, acordada i validada pel comité de seguretat i salut, pretén protegir als treballadors i que siguen més respectuosos amb el medi ambient. Les noves mascaretes complementaran a la distribució de les FFP2 per a ser utilitzades de manera puntual en situacions de contacte personal.

Arxivat a:

Destacats