L'emissari de Vera "trencat" aboca aigües residuals a la platja de la Malva-rosa

La diputada i regidora del PP, Catalá, demana la compareixença de Mollà per "desistiment de funcions, mal a les platges i posar en perill als usuaris"

Guardar

Canal- malva-rosa
Canal- malva-rosa

La diputada del Partit Popular, María José Catalá, ha demanat la compareixença de la consellera d'Agricultura, Desenvolupament Rural, Emergència Climàtica i Transició Ecològica, Mireia Mollà, després de conéixer-se que l'emissari de Vera sofreix un nou trencament i, per tant, s'estan abocant aigües residuals a la platja de la Malva-rosa i no en alta mar.

"Mollà ha de donar explicacions immediatament perquè els abocaments s'estan produint a una distància que estan sofrint els mateixos nedadors i banyistes d'una de les principals platges de València", ha afirmat Catalá qui ha subratllat "l'extrema gravetat dels fets que s'han conegut avui.

"És d'una extrema gravetat que les Administracions sàpiguen que hi haja un trencament des d'octubre i no hagen fet res. No sols ho han ocultat sinó que en aquests 5 mesos no hi ha reparat el trencament posant en perill la qualitat de les nostres platges i dels banyistes. Mollà està fent un desistiment clar de funcions."

La diputada i portaveu del PP a l'Ajuntament de València ha exigit al Consell i al govern de Ribó que "deixen de passar-se la pilota i actuen de manera ràpida" per a posar fi a aquesta situació que està danyant la qualitat de les nostres platges.

"Si l'Ajuntament de València coneixia el trencament des d'octubre, també és còmplice de la falta de transparència i l'opacitat amb la qual està actuant el Botànic", ha assenyalat.

Catalá ha recordat que a l'estiu del 2019 ja es va produir un trencament de l'emissari de Vera que aboca aigües residuals depurades i que va contribuir al tancament de platges en un estiu negre per a València. "És clar que les coses no s'han fet bé en l'emissari de Vera. Entre els successius trencaments dels emissaris i el clor en les séquies, els ecologistes de Compromís s'estan cobrint de glòria. La seua gestió és un fiasco en tota regla".

Destacats