L'Assemblea Feminista de València "s'enreda" per a "reivindicar a les dones essencials invisibilitzades"

Guardar

enredat 8m
enredat 8m

L'Assemblea Feminista de València ha organitzat aquest diumenge una nova acció de ''Vine i enreda't", en aquest cas en el Parc Central, per a "reivindicar la importància de posar les cures i la vida en el centre" i a "aquelles dones essencials que estan invisibilitzades".

Al voltant de 30 dones s'han reunit les 12.00 hores per a "teixir una xarxa comunitària oberta" a "totes aquelles persones que han volgut unir-se a aquesta activitat pel suport mutu". Les participants han simulat una "gran tela d'aranya", s'han col·locat separades per fils de color morat i han mostrat cartells amb missatges com 'Aquí falta Binta, está en el CIE', 'Visca la vida feminista', 'Cap dona és il·legal' o 'Volem ocupació, treball ens sobra'.

La portaveu de l'Assemblea Feminista de Russafa, Magda Sancho, en declaracions a Europa Press, ha remarcat la necessitat de "valorar i exigir el reconeixement de les labors que sostenen la vida". "Les labors reproductives, de cura i sustentació són la base de tota l'economia i la societat", ha subratllat, al mateix temps que ha denunciat que "totes aquestes dones essencials es troben invisibilitzades".

Sancho ha detallat que, amb aquesta acció, han pretés "reivindicar la importància de totes les dones, de totes les que estaven i les que no han pogut estar perquè són internes, es fan càrrec de les cures o estan en un CIE". "Es tracta de reivindicar les xarxes de dones, la sororitat, les xarxes socials de tota la vida i les de veïnes, amistats i família", ha afegit.

Així mateix, ha destacat que la pluja "no ha aconseguit parar-nos". "Ens poden intentar callar, però ni la pluja ho aconseguirà", ha manifestat.

Aquest dissabte es va dur a terme una acció similar per a "posar en valor la importància del suport mutu i de posar les cures en el centre de la societat". L'Assemblea també va recuperar una zona en desús en el barri de Benimaclet per a "convertir-la en un espai col·lectiu, de vida i memòria històrica".

Destacats