L'Arxiu de la Catedral incorpora un sermonari de sant Vicent Ferrer editat a Anvers en 1570

Guardar

sermonario vicent ferrer
sermonario vicent ferrer

L'Arxiu de la Catedral de València ha incorporat als seus fons un sermonari de sant Vicent Ferrer editat a Anvers l'any 1570 i un pergamí original de 1388 que recull la cessió d'unes cases a València realitzada pel Capítol de la Catedral. Aquestes noves adquisicions se sumen a l'"extens" patrimoni documental vicentí conservat en la Seu.

El sermonari recentment adquirit s'uneix als fons vicentins, entre els quals destaca el manuscrit de la segona meitat del segle XIII de la Bíblia personal del sant dominic amb notes marginals escrites de la seua pròpia mà, que va arribar a la Seu valentina entre finals del segle XV i mitjans del XVI, ha indicat l'Arquebisbat en un comunicat.

El canonge arxiver de la Catedral, Vicente Pons, ha destacat que la Catedral "custòdia el major conjunt de sermons de sant Vicent Ferrer conservat a tot el món, vuit volums en total, tots ells manuscrits del segle XV, molt pròxims a l'època del sant".

L'Arxiu de la Seu ha incorporat als seus fons un pergamí original del 17 de febrer de 1388 pel qual s'estableixen diverses cases situades en la parròquia de Sant Martí de València, acte realitzat pel Capítol de la Catedral en favor de Pere Orriols, ardiaca de Moya, així com un document amb la relació d'exèquies per l'ànima del Bisbe Josef Climent, celebrades el 19 i 20 de desembre de 1784.

D'altra banda, la pàgina web de l'Arxiu de la Catedral https://archivocatedraldevalencia.com/, estrenada el mes de juny passat, ha afegit nous continguts a la secció denominada 'Personatges. Nomina Canonicorum', que recull biografies sobre figures d'especial rellevància per a la Catedral de València i el seu Arxiu.

La web ha incorporat el perfil biogràfic de Joaquín Carrascosa Hernández (Bunyol, 1788/1789 - València, 1867), que va ser canonge de la Catedral de València des de 1867, director del Jardí Botànic (1841-1847) i primer president de la Societat Valenciana d'Agricultura (1859-1864); Calixto Hernández Hernando (Bell, 1862 -València, 1942), canonge i degà de la Catedral i canonge de les Catedrals de Jaén i Badajoz, i a Enrique Farfán Navarro (Cadis 1937 - València 2013), que va ser canonge magistral de la Seu valentina per oposició des de 1977, catedràtic de Sagrada Escriptura i director emèrit de l'Acadèmia de Llengües Bíbliques i Orientals de la Facultat de Teologia Sant Vicent Ferrer de València.

Destacats