L'art urbà inunda La Marina de València

Guardar

arte urbano marina valencia
arte urbano marina valencia

Un dels propòsits de la Marina de València per a 2021 és omplir-se d'art. Per això la dàrsena valenciana estrena Art a la Marina, un cicle d'art urbà que es desenvoluparà durant tot l'any i en el qual deu artistes duran a terme deu intervencions de temàtica lliure en deu punts diferents de la Marina de València.

La iniciativa està comissariada per Parets, col·lectiu format pel director creatiu Andrés Sbrancia, el productor artístic i fotògraf Omar Quiñones i el també fotògraf Francho Lázaro, i pretén donar cabuda a artistes de diferents àmbits i procedència, tant valencians com d'altres llocs.

El projecte va arrancar a la fi de desembre amb Martin Kazanietz a.k.a "Gordopelota", artista argentí reconegut a nivell mundial, especialment pels seus treballs vinculats a la cultura del futbol així com pels de temàtica costumista. Sobre un dels murs situats al costat del parc infantil i la pista de patinatge de la dàrsena valenciana, Kazanietz ha representat a una persona tombada, relaxada i prenent el sol, que faria referència a la Marina com a zona de gaudi i d'oci.

El següent artista a prendre part en aquest singular projecte serà el francés 2shy, conegut per la seua colorista iconografia i la seua habilitat per a crear tipografies. Establit a València des de fa uns mesos, 2shy desenvolupa el seu treball entre París i València i ha triat una de les parets del pàrquing del Veles e Vents per a realitzar la seua intervenció.

Art a la Marina dona continuïtat a les intervencions ja realitzades en el port històric pels artistes Abel Iglesia, LUCE, Zedre Art Mural i Paul Loubet, i una vegada finalitzat el projecte, les obres generaran un recorregut en clau artística per la Marina de València, que serà un atractiu més per a visitar la dàrsena valenciana.

Destacats