L'anell ciclista de València, el nou protagonista del turisme

El circuit ciclista es consolida com una de les noves formes de fer turisme en la capital valenciana

Guardar

anillo-ciclista
anillo-ciclista

  • Es compleix un any de l'anell ciclista de València
  • Els nous projectes de carril bici per al 2018
  • L'anell ciclista es consolida com una de les millors opcions per a desplaçar-se per València

L'anell ciclista de València, que discorre per la ronda interior de la ciutat, coincidint amb els carrers de Colón, Xàtiva, Guillem de Castro i Blanqueries i la Plaça de Tetuán, s'ha convertit en el nou circuit turístic estiuenc. El nombre d'usuaris que utilitzen aquest carril bici s'ha incrementat notablement en els últims anys, comptabilitzant una pujada del 27% de ciclistes en el període d'abril a octubre de l'any passat, la qual cosa es tradueix en més de 24.000 ciclistes diaris.

'L'anell recorre punts clau com la Plaça de Bous, les Torres de Quart, la Porta de Serrans o el Jardí del Túria, i la seua connexió amb la resta de carrils bici permet l'accés a totes les zones de València'

A més, aquest increment d'usuaris de l'anell ciclista ha anat de la mà de la disminució dels vehicles a motor en el centre de la ciutat i de l'increment de l'ús d'altres vies ciclistes de la ciutat, com els carrils bici de la zona universitària, les quotes d'ús de la qual han augmentat al voltant d'un 30% en les avingudes Tarongers i Blasco Ibáñez. Pero, és en les èpoques estiuenques quan es dóna un major creixement d'usuaris de l'anell ciclista. Les dades respectives a l'any passat van ser l'augment de fins a un 14% més en el mes de juny, respecte a les xifres de març del mateix any, i un 28,5% al setembre. No obstant això, en els mesos d'hivern aquest augment és molt menys significatiu. Al gener d'enguany es va registrar una pujada d'aproximadament un 7% respecte a les anteriors xifres de març de 2017.

Grans xifres turístiques

València està consagrada com una de les destinacions més important en l'àmbit nacional i europeu, tant en turisme interior com a estranger, i és que en període vacacional d'estiu, tal com indiquen les xifres de l'Agència Valenciana del Turisme, la capital de la Comunitat Valenciana acull a uns 3,2 milions de turistes estrangers, els quals s'allotgen una mitjana de 10,6 dies, i el 74,6% dels quals utilitza transport aeri.

Açò implica diverses coses, entre les quals destaquen que els turistes compten amb un període de temps no massa llarg per a visitar la ciutat i que la gran majoria no disposa de vehicle propi. És per açò que l'anell ciclista de la ciutat resulta clau en el turisme, ja que permet concentrar les zones turístiques en un mateix recorregut, i, al tenir forma circular permet començar la ruta des de qualsevol punt sense que allò signifique una pèrdua de temps o un recorregut més dificultós o laberíntic. A açò se li sumen la connexió de l'anell ciclista amb altres carrils bici que arriben a zones perifèriques i a la platja i la gran quantitat de punts de lloguer de bicicletes amb la qual compta València.

Destacats