L'Ajuntament tramita 34 expedients per a la construcció de 856 nous habitatges

Guardar

Ayuntamiento_de_Valencia
Ayuntamiento_de_Valencia

El regidor de Desenvolupament Urbà i Habitatge, Vicent Sarrià, ha anunciat que durant els primers sis mesos d’enguany el Servici de Llicències de l’Ajuntament ha tramitat 34 sol·licituds de llicències d’obres, que permetran la construcció de 856 nous habitatges. D’esta manera, es modifica substancialment la tendència dels últims anys des de l’inici de la crisi, en què només s’arribava al centenar d’habitatges anuals.

Segons el regidor, “si es consolida este ritme es podria aconseguir la mitjana de 1.500 habitatges anuals, que encara que estaria per davall de la taxa de reposició, que a València seria d’uns 3.000 habitatges anuals, suposaria tornar a índexs acceptables per a garantir l’accés a un habitatge digne”.

Sarrià considera esta dada “molt positiva, perquè suposarà un increment de l’activitat econòmica i l’ocupació en 2017 quan s’inicien els edificis”.

Estos habitatges es construiran en diferents barris i molts se situen en cinc sectors urbanitzats a la ciutat: Benicalap Nord, Moreres II, Malilla Nord, Quatre Carreres i Patraix.

En el sector de Benicalap Nord, que està totalment urbanitzat, l’edifici tindrà 87 habitatges i es construïx en règim de cooperativa, i en el sector de Moreres, igualment urbanitzat, es construirà un edifici amb 59 habitatges.

En el sector de Malilla Nord, on es projecta un gran parc de més de 75.000 m2, es construïxen tres edificis de 44, 61 i 136 habitatges.

Per la seua banda, en el sector de Quatre Carreres, la urbanització del qual va quedar paralitzada i ha sigut conclosa recentment pel Servici d’Obres d’Infraestructura, s’ha impulsat també la construcció d’habitatges, amb una sol·licitud per a un edifici amb 102 habitatges. Finalment, en el sector de Patraix l’edifici tindrà 52 habitatges.

D’altra banda, s’han impulsat tres dels programes d’actuació integrada (PAI) en sòl urbà desembossats, amb nous edificis en els de Camí de Montcada, Palleter i Guillem d’Anglesola.

En els últims anys, el Servici de Llicències ha vist disminuïda la seua plantilla en 25 persones per jubilacions, trasllats i baixes. Segons el regidor, això ha causat “un retard incomprensible en l’atorgament de llicències i un perjudici a l’activitat econòmica i l’ocupació”. Actualment, el Servici de Llicències ha sigut reforçat amb quatre arquitectes i tres arquitectes tècnics, i amb això s’ha aconseguit que totes les llicències de nova planta estiguen informades de manera puntual sense cap retard.

Finalment, Sarrià ha recordat que “el govern municipal aposta per la rehabilitació d’habitatges, amb la rebaixa de la taxa urbanística per este concepte en un 90 % i la posada en marxa del pla d’ajudes a la rehabilitació al Cabanyal”. En este procés s’han presentat sol·licituds per a intervindre en més de 300 habitatges, tres dels quals de nova planta.

Destacats