L'Ajuntament retorna la prioritat als vianants a l'encreumanet de Blasco Ibáñez i Cardenal Benlloch

Guardar

pas de vianants Cardenal Benlloch
pas de vianants Cardenal Benlloch

El nou enclavament del pas de vianants en l’encreuament de l’avinguda de Blasco Ibáñez i el carrer del Cardenal Benlloch ja s’ha estrenat. La nova ubicació és la lògica per donar continuïtat al flux recte de vianants per Blasco Ibáñez, tot i que durant dècades es va desviar la ciutadania un centenar de metres perquè el flux de vehicles a motor fóra més còmode.

Esta actuació respon a una reivindicació veïnal històrica, atés que moltes persones realitzaven l’encreuament de forma recta, el que ha generat nombrosos accidents en eixe punt durant les darreres dècades. “Per fi hem corregit una anomalia que s’havia prolongat massa temps en este encreuament en què es trobava el tristament cèlebre semàfor d’Europa”, ha destacat el regidor de Mobilitat Sostenible, Giuseppe Grezzi.

Després d’uns estudis previs al Centre de Gestió de Trànsit, i aprofitant els treballs de manteniment duts a terme durant les darreres setmanes, finalment el pas de vianants ha recuperat la seua posició a l’eix de Blasco Ibáñez. No obstant això, no seran els vianants els únics beneficiats de l’operació, donat que en la mateixa s’ha llevat part de la mitjana central de Cardenal Benlloch, el que ha comportat que es faça més ample l’espai de la calçada perquè els autobusos de l’EMT realitzen la seua maniobra de gir amb total seguretat en la seua direcció cap al carrer Clariano. Alhora permet que els turismes accedisquen a la via de servici de Blasco Ibáñez en un moviment que fins ara no estava autoritzat però que demanava tant el veïnat com la Policia Local en notes internes al servici municipal.

La racionalització de la mobilitat de vianants dins de la ciutat de València és un eix prioritari en les polítiques de mobilitat sostenible del Govern de la Nau”, ha afirmat l’edil, com marquen les actuacions constants que estan realitzant-se per corregir greuges antics per tota la ciutat. “Tot i que la majoria dels desplaçaments a València es fan a peu i l’orografia de la ciutat els afavorix, durant dècades els nostres antics governants van penalitzar als vianants, castigant-los amb l’obligació de realitzar itineraris tortuosos per afavorir als qui anaven en vehicles a motor. Ara estem corregint això, facilitant l’accessibilitat de totes les persones, però prioritzant als actors més fràgils de la via, com són els vianants, que alhora es desplacen de la forma més sostenible i saludable que hi ha”, ha explicat Grezzi.

Arxivat a:

Destacats