L’Ajuntament replanta el jardí sobre el Museu d’Història de la ciutat

La Regidoria planta espècies que necessiten poca aigua per evitar filtracions

Guardar

1220 Sala Hipòstila 3
1220 Sala Hipòstila 3

La Regidoria d'Ecologia Urbana comença els treballs de plantació de la platabanda de la sala hipòstila del Museu d'Història de València. Les espècies plantades necessiten poca aigua per tal d'evitar filtracions i goteres en la instal·lació museística. El vicealcalde i regidor d'Ecologia Urbana, Sergi Campillo, ha afirmat que "es tracta d'un espai que ha de ser condicionat i dignificat perquè es troba al damunt del Museu d'Història de la ciutat".

La Regidoria ha optat per plantar lamiàcies, agavàcies, asperagàcies, aïzoàcies, euphorbiàcies, bromeliàcies, euphorbiàcies, crassulàcies i margallons (Chamaerops humilis), plantes que no necessiten a penes aigua ni presenten problemes de manteniment, ja que també tenen poca afectació de plagues i malalties. Prèviament a la plantació d'aquestes espècies s'ha procedit a la col·locació i reparació de malles, el condicionament del terreny i l'escampada de graves decoratives. Sergi Campillo ha dit que "s'ha decidit plantar espècies crasses i cactus, plantes que no afectaran la sala hipòstila del museu i evitaran filtracions d'aigua".

L'enjardinament proposat es basa en la tècnica de la xerojardineria, que consisteix en el disseny, construcció i plantació d'unitats amb un baix i eficient consum d'aigua. A més, les malles i l'ús de graves decoratives restringeixen també les pèrdues d'aigua i l'evaporació. Campillo ha recordat que "amb els jardins anteriors teníem problemes de filtracions d'aigua a l'interior del museu i, a més, presentaven un aspecte molt degradat". Segons el regidor, "era molt important per a l'ajuntament condicionar i recuperar aquest espai per la seua proximitat al Museu d'Història de la ciutat".

La platabanda tindrà una alçada de només 70 centímetres i una escassa fondària amb un sòl vegetal d'entre 10 i 35 centímetres. Aquestes mesures impedeixen l'accés i el passeig dels vianants i la seua única funció és la merament ornamental i decorativa.

Destacats