L'Ajuntament reconeix la pluralitat de València i la labor dels seus ciutadans i entitats més meritòries

“És una distinció a aquelles ciutadanes, ciutadans i entitats que cada dia posen a València en el mapa de les coses bones”

Guardar

Ayuntamiento_de_Valencia,_España
Ayuntamiento_de_Valencia,_España

Alberto García Esteve, Anna María Lluch, Emili Marín, Antonio Casanova, Nacho Duato, Sol Romeo, Francesc Jarque, Col·lectiu Lambda, Col·legi Oficial de Farmacèutics, Arxiconfraria de la Mare de Déu dels Desemparats, Associació de Víctimes del Metro i Setmana Santa Marinera han rebut hui els honors i distincions que l'Ajuntament de València concedix anualment, en un acte en el qual a través dels nous fills i filles adoptius o predilectes, o de les entitats reconegudes amb la Medalla d'Or de la ciutat s'ha manifestat la pluralitat de la ciutat de tots i s'ha distingit l'esforç individual o col·lectiu per a posar a València “en el mapa de les coses bones”.

 “Totes i tots sumem i cabem a València, en la diversitat de criteris, en les diferents formes de sentir, de creure, d'entendre i vore el món, d'espentar el carro de la història i l'avanç de la nostra societat”, ha afirmat Joan Ribó en el començament de la seua intervenció en un dels actes municipals que, com ha assenyalat l'alcalde, “reflectixen tan clarament la diversitat i la pluralitat de la nostra ciutat”-

En la cerimònia de lliurament d'honors i distincions de l'any 2016 han sigut dotze els guardons concedits, dos a títol pòstum: l'advocat Alberto García Esteve, des de hui Regidor Honorari, i el fotògraf Francesc Jarque. Una nova Filla Adoptiva i un nou Fill Adoptiu: la catedràtica i investigadora incansable del càncer de mama, Anna María Lluch, i el sacerdot i editor Emili Marín. Tres Fills Predilectes: l'activista veïnal sol Romeo, el ballarí i coreògraf Nacho Duato i el fins fa poc president de Casa Caridad, Antonio Casanova Font. Finalment, cinc entitats reconegudes i distingides amb la Medalla d'Or de la ciutat: el Col·lectiu Lambda, Col·legi de Farmacèutics, Arxiconfraria de la Mare de Déu dels Desemparats, Associació de Víctimes del Metro i Setmana Santa Marinera.

RECONEIXIMENT DE VALORS I VIRTUTS COM LA HONESTEDAT

Tots els guardonats, o els seus fills en el cas dels nomenaments a títol pòstum, han entrat en l'Hemicicle municipal als sons de l'Himne de la Ciutat per a rebre l'homenatge de València i els aplaudiments dels assistents, entre els quals estaven tres conselleres del Govern Valencià, Gabriela Bravo, María José Salvador i Carmen Montón, en el moment de pujar a arreplegar la corresponent distinció. Joan Ribó ha afirmat que estes distincions són “una singular manera d'agrair i reconéixer la labor i els mèrits dels qui han destacat en diferents territoris del saber, en activitats artístiques tan diferents com la fotografia o la dansa, en avanços científics, en la defensa dels drets dels treballadors, en el reconeixement de la diferència i la lluita per la llibertat sexual, en l'atenció als més desfavorits, en el manteniment de festes i tradicions que formen part de la nostra història, o en la consolidació del prestigi d'una professió”.

La regidora de cultura, Glòria Tello, ha sigut la primera a intervindre en este acte. En les seues paraules s'ha referit a la paraula premi entesa en este acte com a reconeixement de virtuts, de valors lligats a l'honestedat i a la contribució a la construcció d'un model ètic per a la societat valenciana. “Valors com la igualtat, la justícia, la solidaritat, el respecte, el compromís i l'esperit crític”. Tello ha afirmat que el de hui podia considerar-se “un acte d'amor de la ciutat cap a les ciutadanes i ciutadans que més i millor han representat tots eixos valors”.

“ÉS AIXÍ COM LA VALÈNCIA DE 2016 ES POSA EN VALOR”

Una vegada arreplegats els dotze guardons, Anna Lluch, tot un referent nacional i internacional en la recerca i la lluita contra el càncer de mama, ha pres la paraula en nom de tots els guardonats, les virtuts dels quals i mèrits ha glossat de forma succinta, abans d'expressar l'agraïment dels nous fills adoptius i o predilectes i de les entitats reconegudes amb la Medalla d'Or de la ciutat de València per estes distincions. La doctora Lluch ha dit sentir-se orgullosa de “pertànyer a esta societat valenciana que mostra al món que compta amb ciutadanes, ciutadans i entitats que són un exemple de compromís per a fer d'esta ciutat un lloc cada dia millor”. Anna Lluch ha assegurat que la concessió anual d'honors i distincions “és una bona idea que ajuda a dignificar i cohesionar la vida de València”

Ribó, com a alcalde, ha sigut l'encarregat de tancar este acte amb una intervenció en la qual ha glossat també les biografies i els mèrits de totes les persones i entitats que hui han sigut reconegudes i distingides per l'Ajuntament de València. “És així com la València de 2016 es posa en valor i reconeix amb una distinció aquelles ciutadanes i ciutadans que la posen cada dia en el mapa de les coses bones”

Més tard, l'alcalde ha assenyalat que estos honors “són un reconeixement a una sèrie de persones i a una sèrie d'entitats per la seua tasca significativa en moltes àrees, des de la defensa de les llibertats i els treballadors, al món científic i de la sanitat, passant per l'art i la cultura; el reconeixement d'institucions sorgides a València fins i tot abans del descobriment d'Amèrica, unes altres que treballen per les llibertats públiques de les persones, amb una arrel religiosa i assistencial, o festiva. En definitiva, es tracta d'unes distincions molt plurals que deixen constància que a València hi ha molta gent que està treballant dia a dia amb molta dignitat, molt esforç, realitzant una tasca l'èxit de la qual engrandix esta ciutat i que esta ciutat vol reconéixer”

Destacats