L’Ajuntament presenta l’estudi detallat del personal municipal per a millorar els servicis a la ciutadania

El regidor Sergi Campillo ha presentat este dimarts la primera auditoria social de l’Ajuntament

Guardar

0117-campillo_gestio-de-recurs-humans
personal municipal
personal municipal

L’Ajuntament ha contractat 255 interins i ha convocat i prepara borses de treball per a incrementar la plantilla amb la fi de reforçar els servicis públics que, a 31 de desembre de 2015, registraven 1.031 vacants de personal. A més d’esta dada, la primera auditoria social de l’Ajuntament, reflectix l’envelliment del funcionariat, amb un 68% de majors de 45 anys i un 71,02% que es jubilarà en vint anys. 

El regidor de Govern Interior, Sergi Campillo, ha presentat este dimarts, al saló de Cristall de la Casa Consistorial, esta auditoria, social que és “com una radiografia del personal, que permet conéixer com està i evoluciona la plantilla i, conseqüentment, planificar la gestió del personal a mitjà i llarg termini”. A més, ha donat a conèixer el resultat de la primera enquesta realitzada entre el funcionariat per escoltar la seua veu i saber els seus problemes i necessitats “i implicar-los a l’hora de dissenyar les polítiques de recursos humans i aconseguir la eficàcia en la prestació dels servicis”.

En la seua intervenció, davant dels caps de servici i altres funcionaris públics, el regidor també s’ha fet ressò de la col·laboració de la Corporació amb els representants dels treballadors, amb els que s’han identificat disfuncions i problemes  i s’han fet propostes de treball.

Campillo ha enumerat els reptes i les accions més rellevants que ja ha dut a terme el Govern de la Nau en gestió de personal, i ha recordat que el principal objectiu “és garantir la qualitat del servici prestat a la ciutadania, que serà molt millor quant més motivats i millor treballen els funcionaris i funcionàries”

El regidor Sergi Campillo ha reivindicat que darrere de tota política pública hi ha empleats i empleades públiques; i ha assegurat “que quan hi ha menys funcionaris la societat es ressentix”. Per això, ha argumentat, “amb la nova política de gestió de recursos humans de l’Ajuntament la despesa de personal per habitant ha deixat de ser decreixent. Si bé, la ràtio es troba per baix d’altres grans ciutats”.

“La política de personal és una de les grans oblidades de l'Administració Pública i ha de ser a l'inrevés”, ha conclós el regidor, qui també ha destacat la importància d’escoltar als treballadors i treballadores de l’Ajuntament, el 31% dels quals han participat en l’esmentada enquesta “de clima i satisfacció laboral”, on han plasmat, entre altres coses, “la seua motivació per a col·laborar amb el canvi i el seu desig de millorar el servici a la ciutadania”.

Pel que respecta al Pla estratègic de gestió de recursos humans elaborat per l’equip de govern, Sergi Campillo ha destacat les accions realitzades per a formar al personal i als directius, així com per a facilitar la mobilitat interna. D’esta manera ha recordat, que tal com consta en l’auditoria, més de 1.179 funcionaris es troben al mateix lloc de treball des de fa més de 20 anys, “una situació que afegida a la manca d’accions formatives per a reciclar-se i a la realitat canviant ha generat treballs obsolets”.

Per últim, el regidor també ha parlat de l’evolució de la plantilla amb diversitat funcional i ha explicat que és necessari completar en les pròximes convocatòries les places que corresponen, al menys, fins arribar al percentatge establert en la llei. Igualment, s’acomplirà el Pla d’Igualtat de Gènere per incrementar la presencia de les dones en les àrees en les que estan infrarepresentades, com, per exemple, el àrea de Protecció Ciutadana.

Destacats