L'Ajuntament de València obtindrà benefici per la subhasta del paper i cartó recollit en els contenidors

La Junta de Govern Local ha acordat sol·licitar 300.000 euros dels fons Next Generation per a desenvolupar l'Estratègia Urbana València 2030

Guardar

El regidor d'Hisenda, Borja Sanjuán, i el vicealcalde de València, Sergi Campillo, durant la roda de premsa posterior a la Junta de Govern Local
El regidor d'Hisenda, Borja Sanjuán, i el vicealcalde de València, Sergi Campillo, durant la roda de premsa posterior a la Junta de Govern Local

L'Ajuntament ha acordat obrir un procediment per a subhastar el paper i el cartó obtingut mitjançant la recollida selectiva, a través del qual podrà obtindre beneficis amb la venda d'aquests residus. "Anem a generar economia circular, perquè obtenim un benefici i aquest material es torna a inserir en l'economia". Així ho ha explicat el vicealcalde i portaveu de l'executiu local, Sergi Campillo, en adonar dels acords de la Junta de Govern Local que ha aprovat l'obertura d'aquest procediment.

Els licitadors oferiran un preu que té com a partida l'índex de referència que es publica de manera setmanal per l'Associació Espanyola de Fabricants de Pasta, Paper i Cartó (ASPAPEL), de manera que s'atorgarà la major puntuació al millor preu resultant oferit d'aquesta operació. Campillo ha indicat que "si l'índex fóra negatiu, l'empresa licitadora es farà càrrec de la recollida dels residus de manera gratuïta per a l'Ajuntament". A més els tècnics municipals podran accedir a la planta de reciclatge, en qualsevol moment a revisar si es compleixen les condicions del contracte.

Subvenció Agenda Urbana

La Junta de Govern Local ha acordat sol·licitar 300.000 euros dels fons Next Generation per a desenvolupar l'Estratègia Urbana València 2030, que integra l'Agenda Urbana, les Missions d'Innovació i el marc de recuperació de la pandèmia. El Marc Estratègic defineix 48 objectius d'innovació, en els quals han de participar les principals institucions, el sector privat, la societat civil, el món acadèmic i els centres tecnològics i d'investigació.

Tal com ha explicat Campillo "l'Agenda Urbana és clau per al desenvolupament d'un procés de planificació estratègica que aspira a aconseguir una ciutat més saludable, sostenible i compartida en l'horitzó temporal de 2030. Aquest pla d'acció ha de ser el resultat dels esforços destinats a fer partícips a tots els agents de la ciutat, i específicament de l'ecosistema d'innovació, incloent-hi la ciutadania".

Millora il·luminat públic

Un altre dels acords adoptats per la Junta de Govern Local ha sigut l'aprovació dels projectes per a la millora de l'enllumenat públic en quatre barris de la ciutat. "Es tracta d'un nou pas cap a l'execució d'uns projectes proposats i votats per la ciutadania en els pressupostos participatius, que se sumisquen a les polítiques del govern de Joan Ribó per a millorar el servei per a la ciutadania, apostant per l'eficiència, la sostenibilitat i la reducció de la contaminació", ha afirmat el vicealcalde.

Aquest projecte sorgeix de DecidimVLC 20/21. Es licitarà en 4 lots, el primer proposa desenvolupar la tercera fase de la millora de l'enllumenat públic de Patraix, i té un pressupost de 124.693,33 euros; el segon es tracta de la millora de la il·luminació en parcs infantils i carrers de Camins al Grau, per un import de 109.979,67 euros; el tercer s'executarà en Algirós consisteix a canviar l'enllumenat en el carrer del Poeta Mas i Ros, i compta amb un pressupost de 176.952,42 euros; la cambra es portarà avant en el barri de Benicalap i serà el de major import, amb una inversió de 214.997,94 euros. En total s'invertiran 626.623,36 euros.

Apicultura urbana

Finalment, la Junta ha acordat presentar al·legacions sobre la necessitat de modificar i adequar la legislació autonòmica relativa a l'apicultura urbana, que facilite la redacció d'una ordenança de l'Ajuntament de València. L'objectiu d'aquestes al·legacions és crear una ordenança que autoritze la instal·lació de ruscos en la ciutat, alguna cosa que actualment prohibeix la legislació autonòmica, amb l'excepció de projectes pilot o d'investigació.

Segons ha explicat el regidor d'Ecologia Urbana, "per a nosaltres és molt important aquesta modificació, perquè està en la línia de les nostres polítiques de foment de la biodiversitat. Volem una ciutat sostenible i viva, i per això cal apostar per iniciatives de biodiversitat urbana que integren la naturalesa a l'entorn. Com ja sabem, les abelles són les pol·linitzadores per excel·lència i són molt importants per a l'equilibri mediambiental, també en les ciutats".

Destacats