L'Ajuntament millora la xarxa wifi municipal i amplia la seua seguretat

Guardar

Ayuntamiento_de_Valencia
Ayuntamiento_de_Valencia

L’Ajuntament de València ha iniciat la transformació de la xarxa Wi-Fi municipal actual en un canal d’accés segur i de qualitat per a tots els servicis electrònics que s’oferixen a la ciutadania. La xarxa permetrà l’accés sense restriccions als servicis proporcionats pel consistori i unes altres administracions públiques, així com la navegació per internet a gran velocitat en biblioteques i centres de Joventut i Servicis Socials.

“Amb esta actuació pretenem modernitzar, racionalitzar i facilitar l’ús de la xarxa a la ciutadania. Volem consolidar la infraestructura de xarxes existent millorant la seguretat i facilitant el seu ús”, ha explicat el regidor d’Administració Electrònica, Pere Fuset.

L’actuació municipal ha requerit una inversió superior als 60.000 euros i ha sigut desenvolupada pel personal tècnic de l’Ajuntament. En concret, s’han centralitzat els procediments d’accés i gestió d’usuaris i usuàries i s’ha millorat la seguretat mitjançant una encriptació avançada.

En segona instància, amb esta actuació s’ha aconseguit que la xarxa municipal oferisca servicis diferenciats a la ciutadania de gran ample de banda de forma transparent en funció de la seua ubicació i perfil.

A més, s’ha millorat la cobertura i s’ha dotat d’infraestructura avançada als principals edificis municipals que oferixen servicis a la ciutadania. Esta solució permetrà a més que el personal del propi Ajuntament i les persones que el visiten correctament acreditats puguen accedir a servicis en mobilitat i recursos corporatius interns.

“Amb esta modernització de la xarxa facilitem alhora la mobilitat i productivitat del personal del consistori. I no es quedarà en estes primeres passes sinó que encara avançarà més en fases successives en què implementarem nous avanços tecnològics per millorar la cobertura de la xarxa”, ha afegit per concloure Fuset.

Arxivat a:

Destacats