L'Ajuntament inverteix 8.220 euros en diverses actuacions de manteniment a les Torres de Serrans

Actuacions de seguretat per reforçar les baranes o la instal·lació de climatització són algunes de les accions

Guardar

torres_serrans_abril
torres_serrans_abril

La regidora de Cultura, Glòria Tello, ha explicat que «l'Ajuntament de València està realitzant un pla de manteniment complet de les Torres de Serrans valorat en més de 8.000 euros, que contempla diverses actuacions. Concretament, ja s'han dut a terme un total de cinc actuacions per un valor de 5.221 euros, i queda l'última –amb un cost assignat de 3.000 euros- que s'abordarà aquest mateix mes».

Dins dels treballs que s'han realitzat a través del pla de manteniment d'aquest monument emblemàtic de la ciutat de València hi ha la reparació de la porta situada en el reixat d'accés on estan situades les taquilles, que ha tingut un cost de 719,95 euros. També s'ha dut endavant una actuació per a reforçar la seguretat dels dos accessos a la part alta, a través del reforçament de les baranes situades en aquests punts, per un import de 726 euros.

El pla també ha contemplat la instal·lació d'un equip autònom per a climatització de la planta baixa d'una de les torres on se situen els conserges, una reclamació històrica dels treballadors que vigilen aquest monument. Aquesta actuació ha tingut un cost de 750 euros. Tal com ha detallat la regidora Tello, dins d'aquestes actuacions també s'han reparat els pilons d'entrada de visitants que havien resultat danyats després d'un accident de trànsit. En aquest cas l'actuació ha ascendit fins als 1.089 euros de cost. D'altra banda, l'Ajuntament ha reparat un dels bancs per a seure que hi ha situats al costat de l'entrada, per un import de 1.936 euros.

Finalment, després d'una visita d'inspecció al juliol, es va decidir fer algunes reparacions als embornals (una protecció per evitar accidents) i baranes. Aquestes reparacions s'executaran aquest mes de setembre i tindran un cost de 3.000 euros. Glòria Tello ha dit que «amb aquestes actuacions donem continuïtat al pla de recuperació de patrimoni que vam posar en marxa l'anterior mandat i amb el qual pretenem fer valdre tot el patrimoni que tenim a la ciutat de València que és molt ric i important. A través d'aquestes inversions en les Torres de Serrans, treballem perquè València siga reconeguda no només pels valencians i valencianes, sinó de portes cap fora com a una ciutat molt rica en l'àmbit cultural i, especialment, en l'àmbit patrimonial».

Arxivat a:

Destacats