L'Ajuntament i la UPV creen la càtedra de governança de la ciutat de València

Guardar

1214 Càtedra UPV (1)
1214 Càtedra UPV (1)

L'Ajuntament ha impulsat, des de la Delegació de Transparència i Govern Obert, un conveni amb la Universitat Politècnica de València (UPV) per a la creació de la Càtedra de Governança de la ciutat de València, amb una dotació econòmica de 70.000 euros i d'un any de duració renovable anualment fins a 4 anys. Es tracta d'un acord que "reforça la realització d'activitats de formació, generació de coneixement, divulgació i investigació tecnològica amb la finalitat de desenvolupar i fomentar la governança i el govern obert a la ciutat de València, especialment en dades obertes i difusió de la informació pública", ha explicat la regidora de l'àrea, Elisa Valía.

"Treballem per garantir el govern obert en els seus principals vessants, com són la transparència, la col·laboració i la participació en l'àmbit de l'Ajuntament de València i el seu sector públic", ha assegurat Valía amb motiu del signament del conveni amb el rector de la institució universitària, Francisco Mora.

"Fruit de la bona experiència de col·laboració amb la UPV que s'ha desenvolupat des del 2016 fins a l'actualitat", Valía ha considerat "necessari avançar amb un conveni de càtedra amb el qual mantenir un treball a mitjà i llarg termini per part de l'Ajuntament amb la investigació universitària i les tasques de desenvolupament i divulgació propis d'aquests organismes". "Volem posar-los a la disposició dels objectius municipals del govern obert i la transparència, i sobretot retornar els resultats d'aquesta col·laboració a la societat", ha subratllat.

A més, la regidora ha recordat que amb l'aprovació del nou Reglament de Govern Obert el mes de juny passat, el qual suposa noves obligacions i compromisos amb l'accés a la informació pública, "és ineludible la necessitat de continuar formant, tant a la comunitat universitària com a la ciutadania en general, en l'enfortiment de la cultura de la transparència i el govern obert, així com el control democràtic i la rendició de comptes".

Per la seua banda, Francisco Mora, ha ressaltat que "la signatura d'este conveni és fruit de l'estreta col·laboració entre totes dues institucions i respon a la necessitat de fer accessible la informació pública a la ciutadania".

Destacats