L'Ajuntament i la universitat de valència plantegen un nou model econòmic sostenible, integrador i intel·ligent

Hui s'ha presentat el llibre ‘Investigacions clau en la transformació del model econòmic valencià’, impulsat des de Càtedra MESVAL

Guardar

universitat_valencia
universitat_valencia

Pilar Bernabé, responsable de l'Àrea de Desenvolupament Innovador dels Sectors Econòmics i Ocupació de l'Ajuntament de València, ha reiterat el compromís del consistori per crear un model econòmic a València sostenible, integrador i intel·ligent "que puga dirigir-nos a un futur en sintonia amb els Objectius de Desenvolupament Sostenible i que ajude a la millora de les nostres empreses i dels nostres entorns econòmics".

Amb motiu de la presentació del llibre 'Investigacions clau en la transformació del model econòmic valencià', impulsat des de Càtedra MESVAL, Bernabé ha remarcat que "tenim la necessitat d'impulsar un model econòmic productiu i competitiu que garantisca un creixement equilibrat, inclusiu i sostenible tan socialment com mediambientalment, un model de ciutat al qual, sens dubte, molt aportaran les quatre investigacions que en aquesta obra es recullen".

A més, la regidora ha manifestat que "des del consistori volem fomentar el desenvolupament de la innovació, la tecnologia, l'emprenedoria i la digitalització a la nostra ciutat. Hem de treballar perquè València siga un pol de generació i atracció de talent i coneixement, que ens permeta ser més competitius, donant solucions als problemes actuals i avançant-nos al futur".

En aquest sentit, un dels objectius de l'Ajuntament és potenciar una economia basada en la innovació, la tecnologia i el coneixement, una economia que puga beneficiar i transformar els sectors productius i econòmics de València. I per a això es treballa des de l'Àrea de Desenvolupament Innovador dels Sectors Econòmics i Ocupació a través de VLC Tech City, en el repte de convertir València en una ciutat de l'avantguarda, amb un sector econòmic potent i sostenible, fonamentat en la tecnologia, la innovació i la digitalització, amb impacte en la societat i el seu benestar.

"Sabem que la digitalització de les empreses de la nostra terra és fonamental per a consolidar el model econòmic que estem desenvolupant. Treballem per a fomentar la transformació dels sectors econòmics locals a través de la innovació tecnològica per a aconseguir una economia valenciana més competitiva amb majors nivells d'eficàcia i efectivitat", ha destacat Bernabé.

"Amb treballs com aquest llibre, que està elaborat en el marc de la Càtedra MESVAL, reivindiquem el talent de les nostres universitats, perquè aquest llibre ha sigut desenvolupat per un grup de professionals que amb les seues investigacions estan contribuint a la transformació econòmica de la nostra ciutat. Gràcies a tots i totes per posar el vostre coneixement, treball i esforç al servici de València", ha conclòs la regidora.

Conveni amb Càtedra MESVAL

L'Ajuntament de València i la Universitat de València, a través de la Càtedra Model Econòmic Sostenible de València i Entorn (MESVAL), van signar al novembre la renovació del conveni de col·laboració vigent des de 2017 que té com a objectiu promoure, desenvolupar i intensificar les relacions entre totes dues institucions per a vigilar i transformar el model econòmic de ciutat, atenent la diversitat dels seus agents econòmics i socials, i amb el prisma de la governança, innovació i la sostenibilitat –econòmica, social i ambiental–, la competitivitat, el benestar humà i la globalització.

"Des del consistori advoquem per la col·laboració amb els agents econòmics i socials perquè és fonamental per al desenvolupament econòmic de la nostra ciutat i, en aquest context la col·laboració entre institucions públiques és clau. Amb col·laboracions com la que duem a terme a través de la Càtedra MESVAL unim esforços perquè València siga una ciutat d'oportunitats", ha defensat Bernabé.

D'esta manera, la principal funció de la Càtedra MESVAL és reflexionar i donar propostes als problemes de la ciutat de València a través dels Diàlegs MESVAL, que són fòrums de reflexió sobre temàtiques d'interés per a la Ciutat, així com les investigacions i anàlisis de professorat de la Universitat de València amb propostes per a transformar el model econòmic de la ciutat.

Arxivat a:

Destacats