L'Ajuntament fa balanç positiu de l'acollida de les noves formes de pagament de sancions per part de la ciutadania

Guardar

Ayuntamiento_de_Valencia,_España
Ayuntamiento_de_Valencia,_España

Un mes i mig després que es posaren en funcionament les noves formes de pagament de sancions de trànsit l’Ajuntament de València ha recaptat més de 100.000 euros en més de 1.500 operacions diferents. “Vàrem anunciar nous mecanismes de pagament que facilitaven les gestions a la ciutadania i la resposta ha sigut positiva”, ha destacat el regidor de Control Administratiu, Carlos Galiana.

Des de l’inici del mes de juny les persones que reben una sanció de trànsit poden fer efectiu els pagaments corresponents amb targeta de crèdit, per internet –amb o sense certificat- i des de juliol també des dels seus dispositius mòbils mitjançant la nova aplicació MultaPAY València. Estes ferramentes s’han sumat amb èxit a les vies tradicionals de pagament: finestreta, caixers habilitats, entitats bancàries col·laboradores i la banca electrònica.

Estes ferramentes estan servint per estalviar desplaçaments i cues a les persones sancionades i també per evitar recàrrecs”, ha afirmat Galiana, qui ha recordat que amb estos mecanismes de pagament l’Ajuntament de València respon a l’ús habitual que en fa la ciutadania: “l’administració no pot estar al marge de la realitat de la ciutadania a qui servix, per això era important que les tecnologies més utilitzades s’incorporaren per facilitar un tràmit com el pagament de sancions”.

L’aplicació per a dispositius mòbils MultaPAY València –tant amb sistema operatiu Android com iOS- és gratuïta, fàcilment descarregable i molt intuïtiva, motiu pel qual el regidor ha recomanat la seua utilització. A més, ha recordat que les notificacions de les multes inclouen un codi QR que, a través del dispositiu mòbil, porta l’usuari directament al web municipal per a poder gestionar el pagament de les sancions.

Destacats