L' Ajuntament estalvia 338.000 euros per la seua gestió de l'enllumenat públic

Guardar

0819 Enllumenat Pintor Matarana
0819 Enllumenat Pintor Matarana

Les noves polítiques de gestió de l’enllumenat públic desenvolupades pel Govern de la Nau en el que portem de mandat han permés reduir la despesa interanual en 338.129 euros. Entre el mes d’abril de 2014 i març de 2015 l’Ajuntament de València hagué de fer front al pagament de 8,906.838 euros, mentre que en els 12 mesos posteriors es van gastar 8,568.709 euros.

Segons ha explicat el regidor de Govern Interior, Sergi Campillo, “La gestió del dia a dia en un ajuntament com el de la nostra ciutat ha d’anar encaminada, prioritàriament, a satisfer les necessitats de la gent. Alhora, ha d’optimitzar els recursos de què disposem. Aconseguir un nivell òptim d’il·luminació a València al mateix temps que reduïm la despesa econòmica demostra que el Govern de La Nau ha sabut fer bé les coses”.

L’estalvi aconseguit és conseqüència directa de la reducció del consum, donat que entre el quart mes de 2014 i el tercer de 2015 es van consumir 58,707.989 kWh; durant els 12 mesos posteriors, el consum es va reduir fins els 57,086.885 kWh, el que comporta un descens del 2,76 % del consum d’energia en la ciutat per al govern municipal.

A més, durant els mateixos períodes de temps, s’ha aconseguit pagar un 8,01 per cent menys pel quilovat hora, en passar de gastar 0,1636 euros a 0,1505.

El balanç inclou els primers mesos d’apagada de fanals en diversos punts de la ciutat, des del centre, com ara el carrer Colom, fins a la perifèria, com l’entrada i eixida de la ciutat per l’avinguda del Cid. “L’estalvi estimat aplegarà al mig milió d’euros i alhora aconseguirem reduir la contaminació lumínica que ens ha situat en els darrers anys com la ciutat europea més sobreil·luminada, una circumstància que no redunda en millor qualitat de vida o més seguretat sinó en un perjuí per al veïnat i també per a moltes espècies que habiten al nostre parc natural de l’Albufera”, ha destacat Campillo, qui ha avançat que es continuarà apagant fanals “per a estalviar en la factura, per millorar les condicions de vida de la gent i com a compromís per lluitar contra el canvi climàtic”.

En l’última part del 2016 se sumarà a les polítiques energètiques del consistori el Pla d’Eficiència Lumínica de València, que preveu substituir lluminàries d’un gran consum energètic i que generen una il·luminació excessiva per unes altres més eficients. Este Pla permetrà l’estalvi anual de vora 1,8 milions d’euros per a les arques municipals.

Destacats