L'Ajuntament detecta i neteja 30 abocadors a la ciutat, 12 dels quals han sigut clausurats

Guardar

vertederos
vertederos

Els servicis de neteja de l'espai públic ha intervingut en 30 abocadors il·legals detectats al terme municipal de València, tal com ha explicat el vicealcalde i regidor d'Ecologia Urbana, Sergi Campillo, en donar compte del treball que l'Ajuntament ha dut a terme, amb un pressupost d'uns 230.000 euros a l'any, en aquestes zones que hi han aparegut en diferents punts de València amb enderrocs i andròmines abandonats.

«Els abocadors detectats són revisats periòdicament. Si es detecta un nou, s'hi col·loca un cartell que avisa de la sanció aplicable per usar aquest espai irregular, així com la localització de l'ecoparc de València», ha aclarit el vicealcalde després d'assegurar que algunes d'aquestes zones «ja han sigut tancades». «Concretament -ha explicat- s'han netejat els 30 abocadors esmentats, i en 12 d'ells s'han instal·lat cartells d'"Abocador clausurat", amb la referència a la sanció per incompliment i la norma i article on expressament es recull».

Pel que fa a la matèria trobada en aquests espais, el regidor ha explicat que només una proporció residual, d'un 0,2% sobre el total de residus que es recullen, tenen amiant. Per eliminar aquest element i altres tipus de brutícies l'Ajuntament ha adoptat diferents protocols. «En general, ha explicat Sergi Campillo, el Servici de Gestió Sostenible de Residus no intervé en la gestió dels residus d'amiant provinents de demolició d'obres o rehabilitacions i en aquest cas és el servici de Disciplina Urbanística, entre altres de l'àmbit de l'urbanisme, qui té la facultat de control de la traçabilitat del dit residu».

En parlar del cost econòmic de la neteja i manteniment de tots els solars de València, el vicealcalde i regidor d'Ecologia Urbana ha indicat que aquest es troba al voltant del d'1.200.000 € a l'any. «Tenint en compte que els recursos humans i mecànics d'aquest servici destinats a la neteja de residus procedent d'aquests abocadors il·legals pot considerar-se que és un 20%, es pot estimar en uns 230.000 € a l'any».

Arxivat a:

Destacats