L'Ajuntament destina quasi 100.000 euros a la renovació de l'aigua potable del Cabanyal

Guardar

Renovación agua potable calle Teatre de la Marina Cabanyal
Renovación agua potable calle Teatre de la Marina Cabanyal

Les obres de renovació d’aigua potable al Cabanyal, que tenen un cost de 96.400 euros, estan en marxa des del passat mes d’agost. Amb esta intervenció s’ha iniciat el Pla d’Actuació al Cabanyal-Canyamelar, que preveu projectes d’urbanització, rehabilitació d’habitatges, edificació de nova planta i xarxa d’equipaments, amb una inversió total de 32 milions d’euros.

El regidor de Desenvolupament Urbà i del Cicle Integral de l’Aigua, Vicent Sarrià, ha recordat este dimarts que estes obres suposaran la canalització de 95 metres de canonada de fosa amb un pressupost aproximat de 38.000 euros, i ha destacat que els nous materials instal·lats, de fosa dúctil d’última generació, “permetran als veïns del Cabanyal-Canyamelar disposar d’una infraestructura de proveïment d’aigua potable de la major qualitat”.

Vicent Sarrià ha explicat que amb estes actuacions s’aconseguix augmentar el cabal d’aigua al barri, “i amb això s’aconseguix augmentar la pressió a la resta d’edificis adjacents i una millora del servici d’aigua potable”, i ha destacat que la renovació de la xarxa d’aigua potable “permet estalviar un bé tan escàs com l’aigua, ja que s’elimina significativament el risc de fugues”.

Amb estes obres s’inicia la rehabilitació del Cabanyal”, ha manifestat Sarrià, que ha recordat que a l’octubre s’iniciaran les obres d’urbanització en tres eixos transversals del barri amb un pressupost de 6 milions d’euros, i la xarxa arterial de col·lectors, amb un cost de 4,5 milions d’euros.

A més, ha recalcat, abans de juny de 2019 s’hauran dut a terme set nous projectes d’urbanització, rehabilitació d’habitatge públic i equipaments finançats per la Generalitat a càrrec del Pla Confiança (rehabilitació, centre de servicis socials, centre sociocultural i urbanització dels eixos perpendiculars al mar) per un import de 7 milions d’euros.

D’altra banda, el regidor ha al·ludit als 2,5 milions d’euros que aporta l’Ajuntament per a les obres d’urbanització i rehabilitació d’habitatge públic de l’àrea de renovació i regeneració urbana (ARRU), el conveni de la qual es va signar amb el Ministeri de Foment i la Generalitat i que preveu també ajudes als propietaris privats perquè arreglen els seus habitatges (s’han presentat sol·licituds per a rehabilitar més de 300 habitatges privats).

Finalment, Sarrià ha recordat que estan pendents d’aprovació els projectes presentats a la Unió Europea per al seu finançament per un import de 15 milions d’euros.

En esta corporació, el Cabanyal serà un nou barri, molt diferent del que el PP tenia pensat per al Cabanyal amb l’enderrocament de 1.300 habitatges”, ha conclòs el regidor, que també ha manifestat “que no solament es rehabilitarà el barri, sinó que en uns mesos començarà la planificació definitiva del Cabanyal respectant la trama històrica i els valors patrimonials, l’encàrrec dels quals s’acaba de realitzar a l’empresa pública AUMSA amb un cost de 250.000 euros”.

Estes obres suposaran la canalització de 95 metres de canonada de fosa amb un pressupost aproximat de 38.000 €.

Destacats