L’Ajuntament desbrossarà més de 20 quilòmetres de canals i séquies de l’Albufera

Guardar

Albufera
Albufera

L’Ajuntament de València ha adjudicat el contracte per a la realització de tot un seguit de treballs per desbrossar diversos canals de desaigüe del llac de l’Albufera. En total, s’actuarà sobre 20.500 metres de canals de titularitat municipal que en molts casos s’utilitzen per a la navegació recreativa, per a la pesca professional i per vehicular el flux d’aigües tant a l’ecosistema humit com als arrossars.

El regidor de Conservació d’Àrees Naturals i Devesa-Albufera, Sergi Campillo, ha destacat “la importància de mantindre en òptimes condicions els canals del llac” i ha defensat “l’aposta permanent del Govern de la Nau per recuperar i preservar tots els ecosistemes que fan del parc natural de l’Albufera un autèntic tresor per a la ciutat de València”.

El llac de l’Albufera està envoltat per prop de 65 quilòmetres de canals. Les seues vores, motes i fins i tot les seues parts menys fondes són colonitzades abundantment per vegetació palustre, la densitat de la qual augmenta considerablement en estiu per l’elevada humitat i també l’alta temperatura. De fet, en alguns casos arriben a ocupar quasi completament els canals, alentint així el discórrer de les aigües i dificultant notablement la navegabilitat.

Els treballs començaran immediatament i acabaran abans del mes de desembre. El pressupost final de la intervenció, que serà la primera d’estes característiques als darrers cinc anys, arriba als 21.261,43 euros. “Amb esta actuació volem donar eixida també a una reclamació dels barquers de l’Albufera, que havien vist com la vegetació havia crescut desmesuradament dificultant enormement la navegació dels canals de l’Albufera. El Govern de la Nau és sensible a estes reivindicacions i per això farem esta actuació, que serà la primera d’una sèrie de mesures per millorar la navegabilitat dels canals del nostre parc natural”, ha destacat Campillo.

En concret els treballs se centraran al carreró del Saler des del Port del Saler fins l’Albufera, les rastres de la mata de l’Alteró/Torre en torre, el passadís del Roget, el Port del Palmar, la séquia de la Reina entre el motor del Canyar i l’entreforc, la séquia de les Piules, la séquia de Malta entre el pont del camí de Sollana i l’entreforc i la séquia vella del Palmar entre Malta i la Junça.

Destacats