L’Ajuntament de València subvenciona 48 entitats perquè desenvolupen projectes que acosten la cultura la ciutadania

La convocatòria per accedir aquestes ajudes ha sigut objecte de remodelacions per la situació generada per la Covid-19

Guardar

gloria-tello
gloria-tello

L’Associació València Negra, impulsora del festival de gènere negre de la ciutat, comptarà amb una ajuda municipal de 10.174,20 euros per desenvolupar el seu projecte cultural. Esta ha sigut l’entitat més beneficiada de les 48 que han accedit a un total de 150.000 euros de la convocatòria de subvencions amb què l’Ajuntament propulsa anualment la realització de programacions i projectes culturals en el municipi.

"Es tracta –tal com ha explicat la regidora de Recursos Culturals, Glòria Tello- d’una convocatòria ordinària d’ajudes a la Cultura que enguany ha sigut objecte de modificacions per la situació generada per la Covid-19". Concretament, ha detallat, "mitjançant una moció el 10 de febrer de 2020, es proposa l'aprovació de les bases d’esta convocatòria, que es van aprovar el 13 de març". "Si bé -ha aclarit- en declarar-se l’Estat d’Alarma, s’iniciaren novament les actuacions per deixar sense efecte les esmentades bases i ajustar el seu contingut a les mesures contemplades al Decret Llei 2/2020, de 3 d’abril, de la Conselleria d’Educació, Cultura i Esport, de mesures urgents en l’àmbit de l’educació, de la cultura i de l’esport, per a pal·liar els efectes de l’emergència sanitària provocada per la Covid-19".

SUPORT PER AL CINE INFANTIL

La regidora ha explicat que, entre els objectius d’estes modificacions, estava el d’afavorir els marges temporals perquè les entitats tingueren més temps, tant per poder realitzar els projectes, com per a sol·licitar-los i justificar-los. I finalment, amb les noves bases i una volta finalitzat el termini de presentació d’instàncies, que es n'han rebut 71, una Comissió Tècnica de Valoració, ha exclòs 15 propostes per no aconseguir la puntuació mínima, i altres 8 per no adaptar-se a les bases.

Entre les beneficiades també hi estan l’Associació Festival de Cine Infantil de València que rebrà 8.825,81 euros de l’Ajuntament per invertir-los en la seua iniciativa d’acostar la cultura cinematogràfica al món menut. I Amb una quantia similar, de 4. 4.922,93 €, s’impulsarà l’activitat de l’Associació Comes Centre de Música Antiga i Barroca de la Comunitat Valenciana i la Fundació Mainel de la Comunitat Valenciana, una institució centrada en la cooperació al desenvolupament i la cultura.

El llistat d’entitat beneficiàries s'inicia amb una ajuda de 796,92 € per a la Federació Folklore de la Comunitat Valenciana i el suport econòmic s’incrementa fins a arribar als esmentats 10.174,20 euros destinats per a la tasca de l’Associació València Negra. En general, tal com ha conclòs la regidora Glòria Tello, "el criteri que ha primat per la concessió d’estes ajudes ha sigut l’eficàcia per acostar la cultura a la ciutadania, així com per a diversificar la vida cultural de la ciutat".

Destacats