L’Ajuntament de València reasfaltarà l’autovia del Saler en el tram d’accés a la ciutat

El pagament mitjà a proveïdors se situa en 24,37 dies, “molt per davall dels 76,51 dies de la mitjana nacional”

Guardar

1016 JGL Sandra Gómez (1)
1016 JGL Sandra Gómez (1)

Els treballs per repavimentar i renovar l’asfaltat de l’autovia del Saler en el tram d’accés a la ciutat, amb una inversió de més de mig milió d’euros, començaran pròximament i s’executaran durant un mes, segons ha explicat este matí en roda de premsa la vicealcaldessa i portaveu municipal, Sandra Gómez, per a qui es tracta "d’una actuació important perquè és una carretera que usen milers de veïns tots els dies". La Junta de Govern ha aprovat el projecte de millora d’esta infraestructura i, entre altres qüestions, ha proposat publicar les dades del període mitjà de pagament a proveïdors de setembre de 2020, que se situa en 24,37 dies, "molt per davall del nivell nacional de les administracions locals, que al juliol, és a dir, fa a penes dos mesos, estava en 76,51 dies".

El projecte de repavimentació de l’autovia V-15, en el tram de la glorieta del Saler al punt quilomètric 3, és "una actuació important que portaven reclamant molt de temps els veïns i veïnes que utilitzen la carretera del Saler dels diferents pobles del sud de la ciutat", ha indicat Gómez. Els treballs de renovació de l’asfaltat, amb un pressupost de més de mig milió d’euros, "començaran ja" i tindran un termini d’execució d’aproximadament un mes.La regidora ha posat l’accent que es tracta "d’una carretera que usen milers de veïns tots els dies", per la qual cosa la millora "d’una de les principals artèries del sud de la ciutat" suposarà "tindre una carretera més dignificada, amb menys clots".

Sandra Gómez, acompanyada del vicealcalde i portaveu Sergi Campillo, ha informat en roda de premsa d’este i altres assumptes abordats en la Junta de Govern Local. Així, la també tinenta d’alcalde s’ha referit a les dades corresponents al període mitjà de pagament a proveïdors (PMP) de setembre de 2020, que se situa en 24,37 dies, "molt per davall del PMP a nivell nacional de les administracions locals, que al juliol d’enguany, és a dir, fa a penes dos mesos, estava en 76,51 dies". Per a l’edil, això indica que a "València estem en el bon camí de la bona gestió", perquè "tots els treballs que es realitzen es paguen degudament als nostres proveïdors", la qual cosa "era una de les premisses de l’anterior legislatura i que continua en esta: que l'Ajuntament siga un motor de desenvolupament de l’economia local i que els treballs que contracta es paguen regularment als proveïdors i, per tant, no hi haja cap xicoteta empresa que es veja obligada al tancament de la seua activitat comercial perquè l’Administració li deu grans sumes de diners".

L’òrgan col·legiat del govern executiu municipal ha aprovat així mateix "inversions per valor de més de tres milions d’euros, que aniran destinats a la millora de la xarxa de proveïment d’aigua a la ciutat i que formen part d’inversions plurianuals que estan servint per millorar la qualitat de l’aigua d’aixeta que arriba a les nostres cases". En concret, "la nova canonada de l’avinguda de les Balears i la del passeig de la Ciutadella, que dona continuïtat a la millora de la xarxa i enllaça el passeig de la Petxina i el carrer de la Blanqueria amb l’avinguda de Jacinto Benavente, amb un pressupost de més de dos milions d’euros les dos actuacions". D’altra banda, es millorarà l’equipament del pou de Benimàmet, amb una inversió mig milió d’euros.

Quant als temes de l’àrea d’Urbanisme, s’ha proposat la modificació del pla parcial del sector Malilla Nord, ja que "s’han detectat problemes per a la construcció en aquelles illes on les normes urbanístiques del pla exigixen per a l’edificació de cada illa l’existència d’un ‘projecteunitari’, però en ser parcel·les de diferents propietaris, no quedava molt clar com desenvolupar ni què s’entén com a un ‘projecte unitari’". Esta situació "generava problemes a l’hora de donar llicència perconstruir en les diferents parcel·les del sector" i "per evitar este problema s’ha redactat una modificació de les normes urbanístiques que elimina eixi requisit, mantenint el caràcter vinculant de l’alineació exterior i de la resta de normes que té el pla en eixa zona". L’objectiu és "evitar que València siga una ciutat on imperen els solars buits per tots els problemes de degradació urbana, convivència i de mala qualitat dels nostres barris que genera" i "posar facilitats perquè estos buits urbans a poc a poc vagen fent i consolidant barri".

Respecte al programa d’actuació integrada (PAI) de la Font de Sant Lluís, que contempla el soterrament de "quasi una desena de grans torres elèctriques", s’ha efectuat una modificació puntual a causa de la complexitat tècnica de soterrar les línies per davall del nou llit del riu, que ha obligat a mantindre temporalment una de les torres. "El cablejat elèctric creua per davall del nou llit del riu i passa per la V-30" i, a més, "cal posar-se d’acord amb un altre municipi, amb Xirivella", ha explicat la regidora. "S’ha fet una modificació puntual del pla perquè no hi haja cap edifici confrontant, que tota la zona de voltant siga espai públic per a estacionament i determinades zones verdes per intentar separar el màxim possible qualsevol edifici residencial o dotacional públic". A més, "s’han consensuat amb el Ministeri certs viaris, tant de la V-31 com de la carretera de Malilla en els seus entroncamentsambla V-30".

Destacats