L'Ajuntament de València proposa al Consell Escolar mantindre només el 18 de març com no lectiu

D'eixa manera, els dies 16 i 17 serien lectius i es traslladarien al pont de maig, com així ho ha avançat este matí Maite Ibáñez, la regidora d'Educació de l'Ajuntament de València

Guardar

Niños entrando al colegio en Paterna
Niños entrando al colegio en Paterna

Hui dijous per la vesprada, el Consell Escolar Municipal de València ha de decidir en una convocatòria extraordinària si la setmana de Falles hi haurà o no classe. Tot això després que la setmana passada, el president de la Generalitat Valenciana, Ximo Puig, advertira que la setmana de Falles hauria de ser lectiva com a conseqüència de la crisi sanitària i la suspensió de les Falles 2021 tal com tradicionalment la coneixem.

En eixe sentit, Maite Ibáñez, la regidora d'Educació de l'Ajuntament de València, ha anunciat hui dijous al matí que la proposta de l'Ajuntament per a esta vesprada serà la de mantindre el dia 18 com festiu i que els dies 16 i 17 passen a ser lectius. D'eixa manera, les festivitats dels dies 16 i 17 de Març es traslladarien als dies 3 i 4 de maig. La modificació suposaria que en el calendari escolar 2020-2021 hi hauria una modificació que afectaria els dies entre dijous 18 de març i diumenge 21.

A més a més, Ibáñez ha recordat que dimarts de la setmana passada va tindre lloc una comissió mixta de seguiment de Covid entre l'Ajuntament de València i la Generalitat Valenciana en què es va abordar "la necessitat de mantindre un període de descans durant el mes de març, encara que siga més breu que l'anterior". Ibáñez ha assegurat que l'Ajuntament manté eixa proposta, de la mateixa manera que "manté el calendari escolar que es va desenvolupar a principi de curs".

La regidora ha assegurat que l'Ajuntament valora "molt positivament" l'esforç de tota la comunitat educativa durant este curs escolar tant complex".

Finalment, ha afegit que esta vesprada, després de la votació, es decidirà "entre tots i des d'un consens quin va a ser, finalment, el resultat d'esta proposta".

Destacats