L'Ajuntament de València, premiat pel seu projecte digital del teletreball

Guardar

024_XiscoNavarro_ValenciaExtra_PlaçaAjuntament
024_XiscoNavarro_ValenciaExtra_PlaçaAjuntament

L'Ajuntament de València i, en concret, el seu projecte d'implantació digital del teletreball com a solució a les restriccions per la pandèmia per la COVID-19, han rebut el reconeixement de la revista Computing, referent en el món de les tecnologies de la informació en tot l'Estat i que enguany celebra els seus 25 anys. El regidor d'Agenda Digital, Pere Fuset, ha agraït el Premi a millor 'Digital Workplace', lliurat virtualment ahir, i amb "la felicitació a l'equip humà del SerTIC que ho ha fet possible" ha afirmat que respon a "l'aposta clara del govern de Joan Ribó per la transformació digital i per garantir que l'Ajuntament continuarà funcionant a màxim rendiment en un moment on la ciutadania necessita la seua administració més pròxima".

El premi reconeix el projecte de digitalització i la creació d'escriptoris i ferramentes virtuals que, especialment durant el primer estat d'alarma, va possibilitar el treball als diferents servicis municipals tot i el confinament de la població i les restriccions a la mobilitat. Fuset ha recordat que "gràcies al bon treball, en temps rècord es passà de poc més de 200 llocs de teletreball a més de 2.500, aprofitant les solucions tecnològiques perquè l'Ajuntament no només no es detinguera sinó que es reforçara davant la necessitat de tramitar milers d'ajudes i actuacions amb què fer front a la crisi sanitària, econòmica i social de la pandèmia".

Per la seua part, la regidora Luisa Notario ha explicat que "aprofitant l'experiència des de l'Àrea de Gestió de Recursos, vàrem elaborar un protocol de teletreball, convertint-nos en la primera ciutat de l'Estat en regular aquesta modalitat laboral per als seus empleats i empleades". El teletreball, ha afegit, "és un instrument per a millorar la gestió del canvi, la transformació digital i el procés de modernització que ha de seguir l'Ajuntament de València en la prestació dels servicis a la ciutadania, i contribuirà a la millora de la conciliació de la vida laboral i familiar, fent-los compatibles amb una millora de l'eficiència en la gestió quotidiana dels tràmits administratius".

El premi a la implementació del teletreball no és l'únic reconeixement que els servicis dependents d'Agenda Digital han rebut aquesta mateixa setmana amb relació amb projectes tecnològics en temps de pandèmia. De fet, el web COVID-19 València, impulsat per l'Oficina de Ciutat Intel·ligent, ha sigut seleccionat també com una de les tres millors iniciatives Smart City relatives a la seguretat ciutadana en els premis que la consultora tecnològica internacional IDC ha atorgat, entre nombroses propostes d´Europa i Àsia Central.

Per a Fuset, aquests reconeixements -units a altres anteriors de la Comissió Europea o la ITU- evidencien que "a València estem fent grans avanços en una transformació digital que la COVID-19 ens força a accelerar". En aquest sentit, ha afirmat que "si la digitalització està sent clau per superar la pandèmia, encara ho serà més en un escenari postcovid en què a València aspirem a traure el màxim suc als fons de reconstrucció europeus que en bona part aniran vinculats a la digitalització. Cada euro que arribe a l'Ajuntament ho convertirem en una oportunitat de modernització, reactivació econòmica i de sostenibilitat".

Destacats