L’Ajuntament de València, la Generalitat i Diputació s'uneixen per a desenvolupar polítiques d'innovació i donar suport a l'ecosistema emprenedor de base tecnològica

Signatura d'un protocol de col·laboració interinstitucional

Guardar

Bernabé
Bernabé

L'Ajuntament de València signarà amb la Generalitat, a través de Conselleria d'Innovació, i la Dipu-tació de València un protocol de col·laboració per a coordinar les polítiques d'innovació i suport a l'ecosistema emprenedor de base tecnològica a València i la seua província.

"Les tres administracions implicades coincidim en la voluntat de col·laborar amb-juntament, unides per la convicció que el desenvolupament econòmic i empresarial és un pilar fonamental per a la millora del territori provincial i, per tant, de tota la Comunitat Valenciana", ha remarcat la responsable de l'Àrea de Desenvolupament Innovador dels Sectors Econòmics i Ocupació, Pilar Bernabé.

"Este protocol té com a finalitat coordinar accions dirigides des dels diferents àmbits competencials a enfortir el suport als sectors productius de base tecnològica que contribuïsquen a consolidar el teixit empresarial innovador València, generant riquesa i benestar sostenible per als ciutadans", ha explicat Bernabé.

Així mateix, amb este protocol es pretén connectar les iniciatives alineades de les tres institucions i els seus respectius marcs competencials, per a aconseguir que la ciutat de València, la província de València i la Comunitat Valenciana siguen receptores de les millors empreses tecnològiques i esdeveniments tecnològics nacionals i internacionals, així com generadores de les millors condicions possibles per a l'emprenedoria innovadora de base tecnològica.

En concret els eixos principals de treball que s'implementaran després de la signatura d'este document i la constitució de la nova comissió que el duga a terme són el foment de la col·laboració públic-privada; l'agenda digital valenciana, el suport a l'emprenedoria innovadora, la generació d'impacte en el territori i l'atracció de talent i inversions.

"En definitiva, volem fomentar el desenvolupament de la innovació, la tecnologia, l'emprenedoria i la digitalització en el territori valencià", ha assegurat l'amb-cejala.

Es crearà una comissió mixta de composició paritària per a garantir i supervisar el bon funcionament de l'execució del Protocol. Estea comissió comptarà amb dos membres per cada Administració, i tindrà com a funcions la programació, seguiment i valoració de les activitats emmarcades en este protocol

VALÈNCIA, REFERENT EN INNOVACIÓ ECONÒMICA

Convé ressaltar que un dels objectius de l'ajuntament és potenciar una eco-nomía basada en la innovació, la tecnologia i el coneixement, i com estea pot beneficiar i transformar els sectors productius i econòmics de València. En estea línia, València ja està treballant, a través de VLC Tech City, en el repte de conver-tirse en una ciutat de l'avantguarda, amb un sector econòmic potent i sostenible, fonamentat en la tecnologia, la innovació i la digitalització, amb impacte en la societat i el seu benestar.

A València, les empreses dels diferents sectors s'enfronten al repte d'una innovació contínua en les seues activitats, la qual cosa suposa una revolució a molts nivells. Una de les claus està en la seua transformació digital i innovadora, que serà, sens dubte, necessària per a competir i diferenciar-se en un entorn de tanta incerti-dumbre com l'actual.

Arxivat a:

Destacats