L'Ajuntament de València invertirà 1,4 milions a renovar totalment la climatització i l'enllumenat del Museu de la Ciutat

Guardar

024_XiscoNavarro_ValenciaExtra_PlaçaAjuntament
024_XiscoNavarro_ValenciaExtra_PlaçaAjuntament

La regidora de Patrimoni i Recursos Culturals, Glòria Tello, ha anunciat que l’Ajuntament de València renovarà per complet el sistema de climatització i la il·luminació del Museu de la Ciutat, situat des de 1989 en el Palau del Marqués de Campo, en la plaça de l’Arquebisbe de València. L’edifici, d’arquitectura senyorial valenciana i declarat Bé d’Interés Cultural, alberga col·leccions artístiques municipals de gran valor i altres fons d’interés. Es tracta "d’una gran inversió" d’1,4 milions d’euros, "de la qual estan a punt de licitar-se ja les obres", ha indicat Tello.

"El sistema de climatització actual és de finals dels anys 80, quan es va fer la remodelació del Palau. Està totalment obsolet, ja que es basa en una màquina central (sense recuperació de calor) i ventiladors connectats a ella en les sales. A penes funciona el 20% dels equips, amb moltes zones inhabilitades per trencament dels ventiladors, cosa que posa en perill la conservació de les pintures del principal museu municipal de la ciutat", ha explicat la regidora Tello.

Així, la regidoria de Patrimoni i Recursos Culturals, instal·larà un sistema de climatització integral que satisfarà les exigències tèrmiques de l'edifici al llarg de tot l'any. "El sistema permetrà el seu funcionament en règim de fred, de calor o de ventilació en funció de la demanda dels locals condicionats. Una circumstància que no s’havia donat mai al museu", ha detallat Tello.

Concretament, es projecta la instal·lació d'un nou equip que produirà de manera simultània fred i calor i que podrà satisfer la demanda instantània la deshumectació d'aquelles unitats que ho requerisquen.

NOU SISTEMA D’IL·LUMINACIÓ LED

Pel que fa a la reforma del sistema d'enllumenat, es projecta la substitució d'enllumenat actual convencional per un sistema regulable mitjançant tecnologia avançada i lluminàries LED que permeten la reducció del consum elèctric i l'ajust de l'enllumenat a les necessitats reals de la instal·lació.

L’edifici del Museu de la Ciutat és de port monumental i en ell coexisteixen pervivències barroques, visibles en els detalls ornamentals de la façana principal, el pati o l’escalinata coberta d’esvelta cúpula decorada per vistosos esgrafiats, i l’eclecticisme classicista del cos principal de la façana, dissenyat pel mestre d’obres Manuel Ferrando.

Destacats