L'Ajuntament de València ha aprovat el pagament de 524.000€ del Pla Resistir per a comerços de Ciutat Vella i un pla de dinamització del districte

Guardar

Borja Sanjuan
Borja Sanjuan
La Junta de Govern ha aprovat aquest divendres nous pagaments de les ajudes del Pla Resistir a empreses i autònoms del districte de Ciutat Vella, afectats per la covid. En aquest cas seran 524.000 euros que es repartiran entre 225 beneficiaris, que en els pròxims dies rebran entre 2.000 i 4.000 euros."Ja portem pagats 1.269.000 euros en aquest districte, i la convocatòria continua encara oberta. Es continuaran resolent sol·licituds fins a arribar al 100% dels sol·licitants que tinguen dret", ha explicat el regidor d'Hisenda Borja Sanjuán, en finalitzar la reunió de l'òrgan col·legiat, en el qual també s'ha aprovat un pla específic de reactivació a Ciutat Vella.El pla, que s'ha aprovat aquest matí, en la Junta de Govern Local, contempla, a més de la convocatòria d'ajudes específiques del Pla Resistir, activitats de dinamització del consum, bons i patrocini d'esdeveniments per a la reactivació cultural de la zona. Sanjuán ha assenyalat que el districte de Ciutat Vella "és una referència per a la ciutat, i el necessita una vegada se supere la pandèmia, és que la gent torne a gaudir dels seus carrers, per això programarem diferents activitats culturals que puguen atraure a les persones, i es col·laborarà amb esdeveniments i iniciatives privades que ajuden a reactivar el districte".L'edil ha anunciat la creació d'uns bons per a utilitzar en els establiments hostalers de Ciutat Vella que s'adherisquen a aquesta iniciativa. L'Ajuntament finançarà el 50% del valor del bo i l'altre 50% el finançarà el consumidor. Podrà ser utilitzat en diferents comerços fins a esgotar el seu crèdit.

Mòdul de la Llotja

Hui s'ha aprovat iniciar els tràmits per a la protecció del "Mòdul de Llotja" de Fira València, per a incorporar-lo en el catàleg de Béns de Rellevància Local (BRL), i poder d'aquesta manera, millorar la seua conservació i preservar el seu valor cultural. "Encara que per a molts aquest edifici siga desconegut, es tracta d'un element modular de l'antiga Fira de València projectada en 1.967 pel taller d'arquitectes de l'estudi de Le Corbusier, un dels pares de l'arquitectura del Moviment Modern.Aquesta és una de les últimes obres d'aquest taller i té una gran importància en l'àmbit nacional i internacional", ha valorat Sanjuán.

Ajudes material escolar

La Junta de Govern Local ha resolt la convocatòria d'ajudes de material escolar per al curs 2020-2021. En total s'han concedit 3.138 ajudes per a xiquets d'entre tres i sis anys, amb un cost total de 272.266 euros. Així, cada beneficiari rebrà 100 euros."La finalitat és fer efectiu el principi d'igualtat en l'exercici del dret a l'educació i fer costat econòmicament a les famílies amb majors dificultats, proveint els recursos econòmics i suports precisos per a això", ha afirmat el regidor, qui ha remarcat que "aquestes ajudes contribuïxen al fet que cap xiquet o xiqueta de la ciutat de València patisca l'estigma de la desigualtat per no tindre material escolar".

Conveni amb UPV

El regidor Borja Sanjuán ha informat sobre l'aprovació d'un Conveni de Col·laboració entre l'Ajuntament de València i la Universitat Politècnica de València, a fi de posar en marxa el "Programa per a l'ocupabilitat dels joves universitaris".L'aportació econòmica per part de l'Ajuntament de València a la UPV per a sufragar part de les ajudes atorgades, ascendeix a la quantitat de 64.800 €. S'ofereixen 36 estades en pràctiques de 3 mesos de duració amb un import de l'ajuda de 1.800 € al mes. El conveni estarà vigent fins al 31 de desembre de 2021.Sanjuán ha defensat la necessitat d'aquestes ajudes perquè "els joves han patit de manera especial aquesta pandèmia, estan patint gran precarietat laboral, i hem de reaccionar ja, perquè aquelles persones que pateixen precarietat de joves, tenen més opcions de reproduir aquesta precarietat en el futur".

Centre Juan de Dios Montañés

Finalment, s'ha acordat l'avaluació ambiental de la Modificació Puntual del PGOU per al Canvi de Qualificació d'Educatiu-Cultural a Servici Públic del Centre Juan de Dios Montañés de Russafa, promoguda per l'Institut Valencià d'Atenció Social-Sanitària.L'elaboració d'aquesta Modificació Puntual sorgeix per la intenció de convertir l'edifici del Centre Juan de Dios Montañés i Álvarez, situat en el barri de Russafa en un centre assistencial i administratiu‐institucional. L'edifici té una superfície de parcel·la de 1.404 m² i una superfície total construïda de 1.773 m².
Destacats