L’Ajuntament de València continua millorant el servici del 010 per a atendre l'augment de telefonades

Sanjuán assenyala mentre que entre maig i agost de 2019 es van atendre 106.546 telefonades, en el mateix període de 2020 el volum ha sigut de 205.101 telefonades

Guardar

borjasanjuan
borjasanjuan

El regidor d’Hisenda, Borja Sanjuán, ha anunciat que "l'Ajuntament de València continuarà millorant el servei 010 per a atendre l'augment de telefonades que ha rebut per part de la ciutadania amb motiu de la crisi generada per la COVID-19". Així, ha precisat que "en la pròxima Junta de Govern s'aprovarà l'ampliació del contracte per a continuar millorant l'atenció i adaptar este servei també a les noves necessitats que ha imposat la pandèmia".

"Esta ampliació permetrà atendre a més persones via telefònica per a evitar que s'hagen de desplaçar fins a l'Ajuntament", ha puntualitzat Sanjuán, que ha precisat que "davant el volum de telefonades en espera que no podien ser ateses es van prendre diverses mesures". Totes elles, ha afegit, "dirigides a reduir al màxim el duració dels missatges de recepció, limitar les telefonades a esperar per a evitar costos a les persones usuàries i habilitar números de telèfon alternatius".

En este sentit, ha indicat que l'actual missatge és "molt escarit per a poder atendre més telefonades, permetre l'atenció d'un nombre molt major de telefonades i, per tant, un millor servei a la ciutadania i retallar el temps d'espera per a rebaixar el cost d'estos". Igualment, ha assenyalat que es va optar per limitar les telefonades en espera per a evitar costos a la ciutadania i ha posat en valor el treball dels funcionaris que van estar atenent els números telefònics alternatius.

Sanjuán ha indicat que en el moment més crític de la pandèmia van arribar a ser 4 números complementaris del que en este moment es mantenen 2, amb una atenció de 4 persones de 8.30 a 14.30 hores. Respecte a les dades sobre les telefonades, ha informat que "el número s'ha més que duplicat, en reduir o eliminar l'atenció presencial i redirigir a la ciutadania per a la realització de les seues gestions a mitjans electrònics i telefònics". Així, mentre entre maig i agost de 2019 es van atendre 106.546 telefonades, en el mateix període de 2020 el volum ha sigut de 205.101 telefonades.

Davant esta situació, el regidor d'Hisenda ha assegurat que "es continuarà ampliant este servei a través de l'agilitació de l'ampliació del contracte i reordenant els serveis que es presten des del 010 amb el suport d'altres serveis municipals". En concret, ha citat a tall d'exemple "la gestió dels avisos de recollida de restos (es realitza mitjançant una aplicació específica) i la millora la subtileses de l'aplicació d'obtenció de cita prèvia".

Arxivat a:

Destacats