L’Ajuntament de València aprovarà subvencions per a associacions que promoguen la conciliació

Guardar

ayuntamiento valencia ep
ayuntamiento valencia ep

La Junta de Govern aprova demà una línia de subvencions de fins a 100.000 euros "per a projectes que fomenten la conciliació de la vida personal, laboral i familiar i la corresponsabilitat en les tasques domèstiques", segons ha avançat la regidora d'Igualtat i Polítiques de Gènere i LGTBI, Lucía Beamud. Podran participar associacions i entitats amb implantació municipal fins a un màxim de 20.000 euros per projecte.

Seran subvencionables els projectes que fomenten "les relacions de parella igualitàries, justes i equilibrades, la redistribució de les tasques de la llar entre homes i dones, el suport a les famílies monomarentals, la creació d'espais de relació i comunicació per a dones amb dificultats psicològiques, emocionals i socials i el naixement o manteniment de xarxes d'entitats mixtes o formades només per dones", segons ha detallat hui Beamud.

Cada entitat podrà obtenir fins a 20.000 euros per projecte fins a esgotar la línia pressupostària de 100.000 euros. Els projectes s'hauran de presentar a través del registre electrònic del consistori en el termini de quinze dies naturals des de la publicació de la convocatòria en el Butlletí Oficial de la Província de València (BOPV).

La Regidoria d'Igualtat, Polítiques de Gènere i LGTBI convoca aquesta línia de subvencions en compliment del Pla Marc d'Igualtat per a Dones i Homes de l'Ajuntament, aprovat en 2018, i que té entre els seus objectius el de "fomentar canvis d'actituds en la població favorables a la corresponsabilitat en la funció social de les cures i les tasques domèstiques", com ha destacat la regidora.

Lucía Beamud ha indicat que "el govern municipal fa així efectiu el manament del Consell de les Dones per la Igualtat que, en la sessió celebrada el 8 de juny de 2020, va demanar a les administracions públiques l'adopció de mesures excepcionals en matèria de conciliació i responsabilitat familiar compartida per tal que la crisi provocada per la COVID-19 no agreuge més els rols de gènere i la càrrega de treball de les dones".

Destacats