L'Ajuntament de València aprovarà demà la concessió de 2.091 ajudes del Pla Resisteix de les 3600 sol·licituds que ha rebut

De les ajudes que es concediran demà, 1.146 són d'autònoms i 945 de micropimes. De les 3.600 sol·licituds, el 83% aniran dirigides a l'hostaleria i al turisme

Guardar

1025 Pilar Bernabé
1025 Pilar Bernabé

Aquest matí ha comparegut en roda de premsa Pilar Bernabé, regidora de Desenvolupament Econòmic, per a informar sobre l'aprovació de les ajudes del Pla Resisteix. La regidora ha comunicat que demà tindrà lloc una nova junta de govern extraordinària per a aprovar la concessió de les ajudes sol·licitades.

De moment, han sigut més de 3.600 les sol·licituds a l'Ajuntament de València per a sol·licitar les ajudes, de les quals 2.091 seran aprovades demà. D'aqueixes 2.091, 1.146 han sigut presentades per autònoms i 945 per micro pimes. En eixa línia, la regidora ha manifestat: "esperem que tots ells abans que acabe la setmana puguen tindre els diners".

Bernabé, d'altra banda, ha anunciat que el 83% de les sol·licituds presentades pertanyen als sectors de l'hostaleria i del turisme. El 10,85% restant, a la cultura, el 4,8% a esports i el 0,9% a la venda ambulant. Així mateix, ha informat que l'aprovació de les ajudes concedides demà per l'Ajuntament ascendiran a quasi 5,2 milions d'euros.

Quant a les més de 1.500 ajudes que no es concediran demà, la regidora ha aclarit que divendres que ve l'Ajuntament espera traure un altre llistat per a la seua aprovació.

Pilar Bernabé ha manifestat que l'Ajuntament de València "està demostrant el seu compromís absolut amb les persones autònomes i les micro pimes" amb les ajudes del Pla Resisteix. A més, ha afegit que les subvencions són la seua "absoluta prioritat", per la qual cosa des del consistori han "intentat agilitar al màxim els tràmits perquè els diners arribara a aquestes persones que tant l'estan necessitant". És per això que ha afirmat que a l'Ajuntament "mai s'han registrat aquestes dades en tan poca quantitat de temps". És per això que la regidora ha expressat el seu "enorme agraïment" cap als funcionaris i treballadors de l'ajuntament: "estan treballant per a ajudar directament a les famílies que ho estan passant malament".

Davant la confusió, Bernabé ha aclarit que emplenar la primera subscripció no dóna dret a la sol·licitud.

Finalment, Pilar Bernabé ha fet una crida als sol·licitants, expressant que tenen fins al dia 3 de març per a presentar les sol·licituds a les ajudes. En aqueix sentit, ha advertit de la diferència entre el número de les primeres inscripcions i el nombre de sol·licituds presentades. Emplenar la primera subscripció no dóna dret a la sol·licitud: és imprescindible entregar la documentació a través de la seu electrònica o a través del registre presencial de Tabacalera.

Arxivat a:

Destacats