L'Ajuntament de València aprova el Pla de Contingència de 2020 per a les platges de la ciutat

Dins la situació excepcional per la COVID-19, l’estat d’alarma i de desconfinament massiu, el consistori demana prudència, responsabilitat i que tothom s’aplique les mesures d’autoprotecció

Guardar

Platja de la Malvarrosa
Platja de la Malvarrosa

L'Ajuntament de València mitjançant una roda de premsa realitzada aquest matí per videoconferència amb el tinent d'alcalde i regidor d'Ecologia Urbana, Sergi Campillo ha anunciat que, com cada any, s'ha aprovat el Pla de Contingència de 2020 per a les platges de la capital valenciana. D'aquesta manera, amb el pas a la fase 2 de desescalada el dilluns 1 de juny, la ciutat comença a obrir les platges per gaudir del bany, però remarcant que a títol individual, les persones que acudisquen a les platges hauran de ser responsables d'aplicar la seguretat personal mitjançant les mesures d'autoprotecció, ja que "les administracions públiques no poden garantir al 100% la seguretat perquè no hi ha policia suficient per a controlar a tota la població d'acord amb la situació actual", segons Sergi Campillo.

Com cada any, també s'ha aprovat l'Òrgan Gestor de Platges on estaran presents les diferents regidories implicades en la gestió d'aquests espais de la ciutat de València per tal de coordinar-se, a més amb la regidoria de Platges encapçalada pel regidor Giuseppe Grezzi. Tal com ho ha anunciat Campillo, "hi ha una variabilitat de competències que hem de tindre en compte com per exemple el servei de dutxes i llava-peus, el servei de policia i fins i tot el servei de residus urbans i neteja de l'espai públic".

Enguany és un moment especial perquè estem a mitjan pandèmia i aquest operatiu s'ha adaptat a les indicacions que ha marcat el govern central i a la fase en la qual estem ara i entrarem el dilluns. Sergi Campillo
Després de la reunió de coordinació entre totes les regidories implicades al servei de platges de la ciutat, també es va dur a terme una altra reunió amb els serveis tècnics implicats per a acordar el dispositiu que es durà terme aquest estiu. "València ciutat compta amb 19 kilòmetres de platges, tenim unes platges molt extenses i algunes són molt amples com la del Cabanyal o les Arenes, i s'havia de fer un dispositiu d'acord amb aquesta longitud i la situació actual", ha afirmat Campillo.

D'aquesta manera, el dispositiu marca que s'instal·laran accessos tant d'entrada com d'eixida i de doble passarel·la per a aquelles platges urbanes del nord, les més concorregudes. A més, s'està gestionant el servei de socorrisme amb Creu Roja, i enguany com a novetat, per a vigilar i informar a les persones que acudisquen a les platges a partir de la setmana que ve, s'incorporarà un dispositiu extra de 25 persones que informaran del mateix dispositiu. Per altra part, es col·locaran cartells a les zones d'accés on es recordaran les normes d'autoprotecció entre les quals destaca el distanciament social que es marca amb un mínim de 2 metres entre persones i de 4 metres entre para-sols i hamaques.

No obstant això, el dispositiu de neteja i desinfecció de les platges durant la temporada alta que enguany s'estén des de l'1 de juny fins al 15 de setembre, costarà 690.000 euros, amb 22 persones durant tot el període repartides entre platges del nord i platges del sud, havent-hi 11 en cada zona. Durant els mesos de juliol i agost aquest servei es veurà reforçat amb 5 persones més.

Destacats