L’Ajuntament de València aprova el nou contracte d’assistència sanitària i socorrisme de les platges

El govern municipal reserva un solar de Camins al Grau per a la construcció d’un nou centre de dia

Guardar

malvarrosa
malvarrosa

La Junta de Govern Local ha aprovat hui obrir el procediment per a l'adjudicació del nou contracte per a la prestació dels serveis d'assistència sanitària, socorrisme i salvament en les platges de València. Un contracte plurianual de més de tres milions d'euros, que ampliarà el calendari i els servicis als banyistes a partir de la pròxima Setmana Santa. Igualment el govern municipal ha aprovat adscriure un solar del carrer Carolina Álvarez, al barri de la Creu del Grau, per a la construcció d'un centre de dia per a persones amb discapacitat intel·lectual. Així ho ha confirmat el vicealcalde i portaveu municipal, Sergi Campillo, en la roda de premsa posterior a la reunió setmanal del govern municipal. Campillo ha afirmat que "estem creant la xarxa de servicis socials que necessita València".

La parcel·la, situada al carrer Carolina Álvarez, té una superfície de 2.654 '54 metres i estarà dedicada a la construcció d'un nou centre de dia per a atendre persones amb discapacitat intel·lectual. El centre es configurarà com un servei especialitzat que donarà atenció assistencial i un programa d'activitats per al foment de l'autonomia personal dels usuaris i el suport a les seues famílies.

A València existeix una llista d'espera de 150 persones amb discapacitat intel·lectual per accedir a un centre de dia. El vicealcalde Sergi Campillo, acompanyat en la roda de premsa per la vicealcaldessa Sandra Gómez, recordava que "a la ciutat de València únicament existeix un centre de dia per a persones amb discapacitat intel·lectual. Per això, és necessària la creació d'un local en la part nord de la ciutat que cobrisca les especials necessitats de suport d'aquest col·lectiu". El futur centre de dia formarà part de la xarxa pública valenciana de centres d'atenció.

SOCORRISME I SALVAMENT MARÍTIM

D'altra banda, el govern municipal ha aprovat un procediment obert per a la contractació dels servicis d'assistència sanitària, salvament, socorrisme i ajuda al bany en les platges de la ciutat de València. Es tracta d'un contracte plurianual de 3.020.782 euros, que estarà en funcionament fins al 31 de desembre de 2022 i que pot ser prorrogat en períodes anuals.

El nou contracte, que podrà estar operatiu durant la Setmana Santa si les condicions sanitàries permeten les activitats d'oci, unificarà el calendari d'assistència al bany en totes les platges de la ciutat, ja que la platja del Perellonet també tindrà servei de socorrisme des de l'ú de juny, com la resta de platges. La temporada d'estiu acabarà el 15 de setembre en totes les platges de la ciutat, ampliant també en quinze dies el període de socorrisme en les platges del sud de València, que fins ara només tenien salvament marítim fins al 31 d'agost.

El nou servici haurà de disposar d'infermeria, metges i embarcacions nàutiques i es creen punts accessibles per al bany de persones amb especials dificultats en les platges de la Malva-rosa, Pinedo, el Saler i el Perellonet. A partir d'ara, s'obri el termini per tal que les empreses que ho desitgen es presenten al concurs.

LLOGUER ASSEQUIBLE

Per últim, la Junta de Govern Local ha aprovat l'adjudicació de 20 vivendes en règim de lloguer assequible a una vintena d'unitats familiars de la ciutat. Sergi Campillo ha afirmat que "amb aquestes vivendes estem atenent les necessitats de 53 persones, 14 de les quals tenen més de 65 anys, 19 persones són menors de 34 anys i 9 tenen algun grau de discapacitat".

Dels 20 habitatges, 11 estan en el districte de Campanar, i els altres 9 en el barri del Cabanyal. Les persones beneficiàries han sigut seleccionades de la bossa de demandants constituïda l'any 2016 i tindran un termini de 10 dies per acceptar i en un mes podrien estar ocupant els habitatges. Es comprometen a assumir les despeses de subministraments i comunitat i al manteniment dels habitatges. Tots els habitatges es lliuren buits de mobiliari. Amb aquesta nova adjudicació, queden 56 demandants en la borsa municipal de sol·licitants d'habitatges de lloguer assequible.

Destacats