L'Ajuntament de València aprova 567 ajudes dins del Pla Resistir

Aquest segon llistat de persones beneficiàries se suma a les 2.091 ajudes ratificades el dimecres

Guardar

EvJhqwKXAAAGYes
EvJhqwKXAAAGYes

La vicealcaldessa de València, Sandra Gómez, ha confirmat hui, al costat del vicealcalde Sergi Campillo, en roda de premsa després de la Junta de Govern Local, l'aprovació de 567 ajudes emmarcades en el Pla Resistir. Dimecres passat ja es van aprovar un total de 2.091 ajudes, per la qual cosa el total d'ajudes augmenta a 2.658 entitats per un import de més de 6,5 milions d'euros.

Sandra Gómez s'ha mostrat contenta per "la marxa i evolució, no sols a nivell de sol·licitants, sinó també pels ritmes de l'administració en els pagaments, ja que hui mateix ha hagut d'arribar els ingressos de les primeres ajudes". Cal recordar que el Pla Resistir és el pla de xoc posat en marxa per la Generalitat Valenciana per a ajudar econòmicament als sectors més afectats per les restriccions sanitàries i que han tingut pèrdues econòmiques significatives.

Així, la vicealcaldessa ha volgut aclarir el perfil dels qui sol·liciten aquestes ajudes, majoritàriament, els sectors més afectats per pandèmia. En primer lloc, el 86,5% d'ells són empreses relacionades amb l'hostaleria, l'oci i el turisme, la qual cosa suposa que fins a 2.294 establiments han demanat aquestes ajudes. El 13,5% restant dels qui demanden aquest subsidi està format pel sector dels mercats ambulants (27 venedors), el sector esportiu (152 gestors) i l'entorn de l'àmbit cultural (185 empreses).

Calendari escolar en Falles

La socialista Sandra Gómez també ha assenyalat que la seua companya, Maite Ibáñez, regidora d'Educació, ha anunciat que es valorarà en un consell escolar extraordinari les recomanacions de la Conselleria de Sanitat sobre fer lectius o no els dies festius relacionats amb les Falles. "Creiem que és oportú que es torne a debatre, ja que hi ha una recomanació expressa de la Conselleria de Sanitat i en aquest consell escolar extraordinari es tornarà a prendre una decisió", ha explicat Gómez.

A més, la vicealcaldessa també ha anunciat l'ampliació al mes de juliol de les ajudes del xec escolar 20-21. Es tracta d'una de les mesures que es va signar, després d'un acord específic amb Ciutadans, en l'Acord de Reconstrucció per als Pressupostos. Això s'emmarca en les mesures "per a ajudar les famílies a fer front a la situació derivada per la pandèmia", i suposen una despesa de 350 mil euros.

D'altra banda, el vicealcalde i regidor d'Ecologia Urbana, Sergi Campillo, ha anunciat l'aprovació de l'adjudicació provisional del contracte de neteja dels col·legis municipals de la ciutat de València. "És un contracte important, que ha eixit per quasi 10 milions d'euros l'adjudicació per dos anys i tindrà com a màxim dues pròrrogues en el cas que siga necessari" ha afirmat Campillo.

Novetats en Urbanisme

"Hui aprovem la resolució de l'informe ambiental del conveni entre Ajuntament i Arquebisbat, amb el qual obtenim espais importants per a la ciutat, com la plaça de l'Almoina", ha declarat Gómez. Aquests espais als quals es refereix la vicealcaldessa eren dotacions públiques on es va permetre en el seu moment construir un lloc de culte, però en terreny municipal.

Amb això, es "regularitzen a la realitat urbanística" parcel·les situades en l'avinguda Blasco Ibáñez, Ramón de Campoamor, Luis García Berlanga o Marina Baixa, que eren propietat de l'arquebisbat. A més, amb aquest conveni altre espai que passarà a ser municipal serà la plaça de l'església de Campanar.

L'ajuntament també ha aprovat la contractació dels projectes constructius de tancs de tempesta, amb un total de sis. Uns depòsits que estaran situats a la Malva-rosa, carrer Eivissa, Albereda, Hort de Sant Valero, Tomàs de Montañana i el Saler. L'objectiu d'aquestes construccions radica en el fet que la ciutat estiga "més preparada a l'hora d'enfrontar-se a episodis de DANA", intensificats pel canvi climàtic, que solen produir-se a la primavera i tardor, segons ha explicat la responsable en Urbanisme.

La funció d'aquests depòsits és la de recollir aigua provinent de les pluges i que a poc a poc ho vagen soltant a les plantes depuradores per a "evitar la saturació d'aqueixes plantes" i que després hi haja abocats incontrolats en espais "tan emblemàtics com a les platges del sud o en l'Albufera".

Revolució tecnològica als pobles

El vicealcalde de València, Sergi Campillo, ha anunciat l'adjudicació del contracte del servei de telecomunicacions del qual s'encarregarà la companyia Vodafone. Una de les coses més importants, segons ha destacat el de Compromís, és que l'empresa guanyadora "ha oferit la connexió mitjançant fibra òptica a molts dels pobles de la nostra comunitat". Aquest avanç permetrà una millor comunicació entre València i els seus pobles en un moment de "transformació tecnològica i digital" i "amb aquest contracte hem volgut connectar els pobles a la xarxa principal".

No obstant això, encara queden alguns municipis no connectats. Davant això, Campillo ha assegurat que la regidoria està fent tot el possible perquè la fibra òptica arribe a aqueixos municipis.

A més, el vicealcalde ha anunciat la convocatòria del V Certamen Beatriu Civera sota l'encàrrec del departament d'Igualtat. L'objectiu és premiar narracions breus i inèdites que tracten la superació dels estereotips de les dones. "En un moment en el qual no hi haurà manifestacions multitudinàries pel 8M a causa de la pandèmia, és una bona manera de visibilitzar a les dones amagades en la història, sempre protagonitzada per homes", ha conclòs Campillo.

Arxivat a:

Destacats