L'Ajuntament de València aprova 431 noves ajudes del Pla Resistir

La quantia de les contribucions ascendeix als 11.777.000 euros

Guardar

Sandra Gomez Sergi Campillo Valencia
Sandra Gomez Sergi Campillo Valencia

La vicealcaldessa de València, Sandra Gómez, i el vicealcalde, Sergi Campillo, han comparegut aquest matí en roda de premsa per a anunciar les noves mesures aprovades per la Junta de Govern Local. Entre elles, destaquen les 431 noves ajudes dins del Pla Resistir per als sectors més afectats per les restriccions de la pandèmia, més d'1 milió d'euros que se sumen als més de 10 milions aprovats la setmana passada.

Divendres passat es va anunciar l'ampliació de les ajudes del pla Resistir a altres sectors més afectats per la situació sanitària com el sector festiu (orfebreria, indumentària, pirotècnics, etc.), sectors de promoció turística o altres de mobilitat com el sector del taxi, la qual cosa suposarà part de la despesa dels 17 milions que queden per gastar dins d'aquest pla. Així, les ajudes anunciades hui corresponen a establiments relacionats amb l'hostaleria.

El balanç general, que han explicat els representants del consistori sobre com està funcionant aquest pla Resistir, és positiu perquè s'ha tramitat "en temps rècord". A més, Sandra Gómez ha afegit que és "un fet històric" perquè "ho hem fet en tan sols 30 dies des que es va anunciar la mesura fins que es va publicar, es va tramitar i es va pagar. Dins de l'administració, no hi ha res que s'haja tramitat amb tanta urgència i tanta rapidesa".

Concretament, l'aprovació d'aquest pagament de 431 ajudes ha suposat que fins al dia de hui s'hagen assignat un total d'11, 77 milions d'euros que han anat repartits entre autònoms, micropimes i entitats sense ànim de lucre. En total, 3.030 ajudes han anat cap a persones autònomes, 1.784 a micropimes i 72 cap a diferents entitats sense ànim de lucre.

D'altra banda, des de l'Ajuntament de València també s'ha autoritzat a Emivasa a realitzar ajornaments en el pagament de factures d'aigua, amb l'objectiu d'"ajudar a les persones autònomes i pimes afectades per la pandèmia. Continuem treballant per a mitigar les conseqüències derivades d'aquesta difícil situació".

També s'han aprovat la subvenció de la Generalitat per a dur a terme activitats extraescolars a València com el reforç educatiu, còmic, escriptura o alimentació saludable. A més, s'ha autoritzat l'increment de la despesa del contracte de prevenció de l'absentisme escolar, per la qual cosa comptaran amb 32 professionals més per a activitats del programa ‘Compensem’.

Reforç personal de l'ajuntament

El vicealcalde de l'Ajuntament de València, Sergi Campillo, ha destacat, entre tot l'anunciat per tots dos representants, la creació de tres borses de treball per a futurs nomenaments interins dins del consistori. El de Compromís ha recalcat que amb aquestes bosses "se sumen a les creades des de 2016, unes 50 en total. Hem creat més bosses en cinc anys que el PP en quinze anys, una mostra de la importància que li donem a aquest aspecte". També ha anunciat la permuta de 30 nous policies locals a la ciutat de València,

Entre altres coses, també han anunciat el Pla de Formació Municipal per al 2021, amb un augment de l'oferta, que estarà basat en noves tecnologies, fons europeus i administració electrònica. La iniciativa, que comptarà amb cursos englobats en 16 categories diferents, ha sigut proposada per la regidora de Gestió de Recursos, Luisa Notario.

Un dels acords més destacats després de la Junta de Govern Local és el trasllat del sarcòfag de Vicente Blasco Ibáñez des del Museu de Belles arts de València fins al Cementeri General. Es traslladarà, per tant, al vestíbul del Cementeri Municipal de València, amb una sala expositiva que relatarà la història del valencià. Aquesta decisió compta amb la cooperació de l'associació Blasco Ibáñez i l'ajuntament.

"Blasco Ibáñez és un dels personatges més importants de la història de la ciutat de València i que el franquisme va arraconar perquè era republicà I, a més de ser republicà és un dels novel·listes més importants i es mereixia aquesta dignificació", ha explicat Sergi Campillo.

Destacats