L'Ajuntament aposta per reforçar el Palau de Congressos

Guardar

Palau_de_Congressos_de_València,_2006
Palau_de_Congressos_de_València,_2006

La regidora de Desenvolupament Econòmic Sostenible i presidenta del Palau de Congressos, Sandra Gómez, ha mostrat la seua satisfacció pel treball desenvolupat enguany per l'organisme autònom ja que, ha destacat, “s'han complit les expectatives i els objectius que ens van marcar en 2015”.

Tal com ha assenyalat en la reunió del Consell d'Administració celebrada este dimecres, l'equip de govern ha “apostat clarament pel Palau de Congressos” a l'aprovar, amb l'abstenció del PP i de Ciutadans, “unes inversions que ascendixen a 450.000 euros, destinades a reforçar la competitivitat del recinte”. D'esta manera, ha continuat la regidora de Desenvolupament Econòmic Sostenible, “el Palau de Congressos de València podrà posar-se a punt i tornar a ser el millor palau de congressos del món, tal com va succeir l'any 2010”.

D'acord amb l'informe de gestió presentat este dimecres, la transferència de l'Ajuntament ascendirà a 1.280.000 euros, dels quals, junt amb els 450.000 destinats a millorar la competitivitat del recinte, 400.000 seran per a gastos corrents, i 430.000 per a continuar pagant el préstec per la reforma de l'edifici. Així mateix, els ingressos totals de l'exercici 2017 ascendixen a 4.155.746 euros, mentre que els gastos es preveu que ascendisquen a 4.082.273 euros.

“Tot això, acompanyat d'una nova estratègia desenvolupada per Turisme València per a esdeveniments i congressos, que permeta que la nostra ciutat es convertisca en un referent internacional i puga atraure un tipus de turisme que genere major impacte econòmic en la ciutat”, ha argumentat la delegada.

Entre gener i setembre del 2016 el Palau de Congressos va albergar 54 esdeveniments a què han acudit més de 45.000 assistents, com el Simposi Internacional PIRMC, que va convertir València en capital de les comunicacions, i en què van intervindre més de 600 experts de 60 països. Gómez ha destacat l'impacte econòmic que genera el Palau de Congressos en la ciutat, que ha ascendit a “50 milions d'euros en l'últim exercici i a més de 1.000 milions en els 18 anys d'existència”.

Finalment, Sandra Gómez ha explicat que el Consell d'Administració ha aprovat també este dimecres, i de nou amb l'abstenció del PP i Ciutadans, “noves normes de transparència per a regular i controlar els processos de contractació del Palau de Congressos”. “El nostre objectiu és evitar que es repetisquen situacions que hem viscut en estos últims anys, i establir així els mecanismes necessaris”, ha recalcat.

Arxivat a:

Destacats