L’ajuntament acull els rostres de la diversitat sexual en una mostra amb motiu de l’Orgull LGTB

L'alcalde Joan Ribó i la regidora Isabel Lozano inauguren una exposició fotogràfica en el Saló de Cristall.

Guardar

Orgullo LGTB
Orgullo LGTB

Rostres i mirades de personatges destacats en les ciències o les arts, uns molt coneguts, uns altres no tant, conformen l'exposició “Donant la cara. Un passeig per la diversitat” oberta des d'ahir i fins al 8 de juliol al Saló de Cristall de l'Ajuntament amb motiu del Dia Internacional de l'Orgull LGTB. La mostra, organitzada pel col·lectiu Lambda, ha sigut inaugurada per l'alcalde Joan Ribó i la regidora d'Igualtat, Isabel Lozano, i té per objecte trencar els estereotips sobre les persones LGTB i oferir, a més, referents positius per als adolescents.

En la seua intervenció, l'alcalde ha reiterat que l'Ajuntament obri un any més les portes a la celebració dels valors de la diversitat, “perquè creiem fermament en la igualtat de les persones des de la identitat pròpia de cadascú. Lesbianes, gais, transexuals i bisexuals teniu cabuda en este Ajuntament, no com qualsevol altre ciutadà, sinó amb l'orgull propi de fer valdre la pluralitat de la nostra societat”.

La regidora Isabel Lozano ha proclamat la postura del consistori en favor de la tolerància: “Que ningú se senta culpable, avergonyit, discriminat, menyspreat, perseguit, atacat, o siga acomiadat del seu treball, empresonat o assassinat per ser gai, lesbiana, transexual o bisexual. Des d'este govern municipal ens hem compromés amb esta tasca des del primer minut, una tasca essencial per a una vida en comú integradora que garantisca els drets de les persones davant dels missatges excloents que encara escoltem.”

En representació del col·lectiu Lambda, recentment guardonat amb la Medalla d'Or de la ciutat, la excoordinadora general de l'organització, Mar Ortega, ha recordat l'origen del Dia de l'Orgull LGTB, la protesta contra la violència policial per part d'un grup de gais a Nova York en 1969, per a reflexionar sobre l'avanç en la tolerància social: “S'ha perdut la noció de culpabilitat, l'estigma autoimposat, però la visibilitat seguix sent important, perquè tots necessitem referents, especialment a certes edats.”

Destacats