L'ajuntament aborda la diversitat religiosa a la ciutat

Guardar

Ayuntamiento_de_Valencia,_España
Ayuntamiento_de_Valencia,_España

La regidora d’Igualtat i Polítiques Inclusives, Isabel Lozano, ha encetat les actuacions i reunions necessàries per abordar la situació de la diversitat religiosa a la ciutat de València i avançar en les mesures que cal prendre des de l’Ajuntament de València per garantir la millor convivència possible entre totes les confessions que hi ha presents a la ciutat.

“El Govern de la Nau acaba amb el menyspreu que els anteriors equips de govern del Partit Popular han demostrat sistemàticament amb les minories en la nostra ciutat, també les religioses. Encetem per fi una línia de polítiques encaminades a la gestió de la diversitat religiosa”, ha explicat Lozano, qui ha indicat que des de la seua Regidoria s’impulsaran i coordinaran totes les actuacions que permeten “millorar la convivència i la cohesió social de la ciutat” i que servisquen com a “elements fonamentals per a la prevenció de processos de radicalització de tot tipus”.

Lozano s’ha reunit amb responsables de la Fundació Pluralisme i Convivència, organisme que treballa per al Ministeri de l’interior, per abordar un diagnòstic de la situació de les 16 confessions minoritàries de la ciutat de València i debatre propostes per optimitzar la gestió de la diversitat religiosa. Com a exemple, Lozano ha indicat que “resulta fonamental que hi haja un reconeixement institucional a totes les confessions minoritàries de la ciutat, que en són 16 i que compten amb 143 llocs de culte”.

La representació institucional en actes importants de les diverses confessions, la relació fluïda dels seus responsables amb l’Ajuntament, l’ocupació de la via pública en diversos actes, la modificació del model de gestió de la parcel·la del Cementeri General destinada als soterraments islàmics i la regulació dels llocs de culte són algunes de les qüestions que s’abordaran en els pròxims mesos, quan es produirà una primera ronda de reunions amb els responsables de les diverses confessions.

“Som un govern que prioritza les necessitats de les persones i, per tant, el benestar i la bona convivència entre tota la nostra ciutadania, incloses totes les minories, són un pilar fonamental pel que continuarem treballant de forma permanent”, ha afegit Lozano.

 

Destacats