Joves fallers realitzaran una 'Plantà Verda' per a reivindicar unes festes més sostenibles

Guardar

Imatge d'un arbre
Imatge d'un arbre

Junta Central Fallera (JCF) ha llançat la primera edició de la 'Plantà Verda', un projecte de recuperació ecològica i de reforestació del medi natural destinat al col·lectiu faller juvenil que té la finalitat de reivindicar unes festes més sostenibles i ecològiques en harmonia amb la naturalesa i demostrar que les Falles també són cultura i compromís amb l'entorn que ens envolta.

L'activitat, iniciativa de la Delegació de Juvenils de JCF, es durà a terme el pròxim dissabte 5 de febrer i s'emmarca dins de la celebració del Dia de l'Arbre en la Comunitat Valenciana i a través del projecte 'Riquesa natural"' promocionat per la Conselleria d'Agricultura, Desenvolupament Rural, Emergència Climàtica i Transició Ecològica, l'Ajuntament de Cortes de Pallars i Educació Ambiental en Ruta (EAR).

En la 'Plantà Verda' podrà participar qualsevol faller o fallera juvenil, és a dir, entre 14 i 21 anys. Entre les activitats que es duran a terme, destaca la 'plantà' de plançons per a la reforestació del medi natural.

De fet, cada plançó portarà el nom i la comissió fallera de la persona que l'haja plantat per a deixar d'aquesta manera la seua empremta. La iniciativa també inclourà desbrossament, cavat i plantació de flora mediterrània.

El termini d'inscripció és del 14 al 31 de gener i les persones interessades a participar han d'enviar un correu a [email protected] indicant el seu nom, cognoms, falla i núm. de cens de la mateixa i posant en l'assumpte "Plantà verda".

L'activitat es realitzarà el dissabte 5 de febrer, amb eixida amb autobús a les 08.00 hores des de la seu de Junta Central Fallera (Avinguda de la Plata, 117).

Les bases i les instruccions per a participar en la 'Plantà Verda' es poden consultar en la web de Junta Central Fallera. El transport i l'activitat són gratuïtes.

Destacats