Jorge Rodríguez: «Seguirem donant suport als municipis que ajuden les víctimes de la violència de gènere»

La Diputació ha posat en marxa unes quantes iniciatives per a conscienciar i formar en matèria d’igualtat, com els Premis Cèlia Amorós, el Feminari i les ajudes per als plans d’igualtat dels ajuntaments

Guardar

Premios Celia Amorós foto_Abulaila (9)_0
Premios Celia Amorós foto_Abulaila (9)_0

Com diu el president de la Diputació de València, Jorge Rodríguez, «la violència de gènere és cosa de tots i acabar amb ella ha de ser un treball compartit per tota la societat». Per això, la Diputació impulsa unes quantes iniciatives per a conscienciar i sensibilitzar la societat, i formar i informar jóvens i dones perquè aprenguen a afrontar les situacions de violència des de la igualtat i el respecte.

En aquesta lluita, que cada 25 de novembre celebra el dia internacional per a l'eliminació de la violència contra la dona, el paper que juguen els ajuntaments és fonamental, de manera que des de la Diputació de València «els seguirem donant suport per a passar de les paraules als fets» —ha dit Rodríguez. Un exemple és el municipi d'Alaquás, que fa 15 anys començà un pla que s'ha convertit en referent de la lluita contra la violència en tot el país. Laura Blaz, de l'Associació de Dones Supervivents de Violències de Gènere, és una víctima de la violència de gènere que decidí dedicar la seua vida a ajudar altres dones que passen per la mateixa situació: dany psicològic, insuficiència econòmica per a seguir avant i sobretot solitud i inseguretat. Comptà amb l'ajuda de l'Ajuntament del seu poble, Alaquàs, l'alcaldessa del qual, Elvira García, tenia clar que les dones «han de saber que no estan soles i que la vergonya ha de canviar de bàndol».

Per a ajudar Laura i altres dones víctimes d'aquesta violència, l'Ajuntament d'Alaquàs creà un equip multidisciplinari per a assistir-les des de totes les àrees. A més, va soŀlicitar ajuda econòmica a la Diputació de València, el president de la qual no va dubtar en facilitar el camí a aquest i altres municipis perquè feren els seus plans d'igualtat. «Alaquàs s'ha convertit en un exemple a seguir per tots els municipis de la província: és una localitat on acudeixen centenars de dones i hòmens de tot Espanya per a participar en els actes de conscienciació que s'organitzen contra la violència» —ha destacat el president, Jorge Rodríguez.

 

La Diputació contra la violència de gènere

Amb motiu del Dia Internacional contra la Violència de Gènere, la Diputació ha organitzat un any més un acte institucional, en el qual, per primera vegada, s'han lliurat els Premis Cèlia Amorós Diputació de València contra la Violència de Gènere, en honor a la filòsofa i assagista valenciana, referent clau en l'anomenat feminisme d'igualtat. «Volíem reconéixer aquesta figura imprescindible per a comprendre tot el treball que s'ha estat fent en matèria d'igualtat» —ha dit la diputada d'Igualtat, Joventut i Esports, Isabel García. Els premis també han reconegut el treball de la fiscal delegada de violència de gènere, Rosa Guiralt; el de l'Associació de Dones Separades i Divorciades de València, i el treball de l'Ajuntament de Quart de Poblet, un altre exemple de l'impuls que la Diputació vol donar als ajuntaments en la lluita per la igualtat.

D'altra banda, la institució provincial ha apostat per promoure la igualtat per a evitar la violència, especialment entre els adolescents, amb programes de convivència com l’Àgora amb la Dipu o el congrés de pensament feminista Feminari.

Aquesta setmana s'ha instaŀlat en el pati del Palau de la Batlia una olivera, l'anomenat arbre dels desitjos, en el qual qualsevol ciutadà pot deixar el seu missatge en defensa de la igualtat, i s'ha adornat amb les fotografies de la campanya «Un retrat contra el maltractament», amb la qual seguidors del Llevant UD i el València CF varen deixar fotografies amb missatges contra la violència de gènere.

Finalment, el 27 de novembre, en el festival Igualment Fest, promogut per l'Ajuntament de València, la Diputació estarà present amb un estand en què es difondran els materials i les accions de la institució provincial en matèria d'igualtat.

Arxivat a:

Destacats