JCF condemna els comentaris xenòfobs cap a una candidata a Fallera Major de València i estudia prendre mesures

La comissió mostra el seu "rebuig absolut" a "aquells que utilitzen l'altaveu de les xarxes socials per a difondre missatges d'odi"

Guardar

La candidata a Fallera Major de València de la comissió Portal de Valldigna Salinas
La candidata a Fallera Major de València de la comissió Portal de Valldigna Salinas

Junta Central Fallera (JCF) ha condemnat els "desafortunats i despectius" comentaris xenòfobs dirigits cap a una de les candidates a Fallera Major de València 2022 en les xarxes socials i estudiarà la possibilitat de "prendre mesures sobre aquest tema perquè no torne a succeir".

Els comentaris en qüestió, publicats aquest diumenge en les xarxes socials, feien referència a la procedència de la candidata, de la comissió Portal de Valldigna-Salinas, comparaven la seua vàlua personal segons la vestimenta i fins i tot arribaven a dir que, per aquests motius, "desentona amb la resta de les candidates". Unes afirmacions que Junta Central Fallera, mitjançant un comunicat, ha condemnat "perquè no tornen a repetir-se".

Per a l'organisme autònom municipal, aquests comentaris "només reflecteixen el desconeixement que molta gent té sobre el funcionament de la nostra festa, ja que el més important per a representar a València i a les Falles és el sentiment faller, el compromís de ser grans ambaixadores de la festa i en cap cas, termes estètics, econòmics o socials".

"Ja està bé de frivolitzar amb una cosa tan important com ser les màximes representants de les Falles i ja n'hi ha prou de jugar aleatòriament amb els sentiments de cadascuna de les falleres que es presenten a aquest complicat procés de selecció", afigen.

"Les Falles sempre s'han caracteritzat per ser una festa plural i diversa, una festa que respecta i que no tolera la discriminació", remarquen des de JCF, al mateix temps que subratllen que per a optar a ser màxima representant de les Falles "l'únic requisit real és estar censada dos exercicis en una comissió pertanyent a Junta Central Fallera i que aquesta comissió et presente com a candidata". "En cap moment existeix cap criteri de procedència, creença, edat, orientació sexual o gènere que excloga a cap candidata", afigen.

Per tot això, la JCF estudia la possibilitat de "prendre mesures sobre aquest tema perquè això no torne a succeir". "Des de Junta Central Fallera no permetrem missatges xenòfobs com els que hem pogut llegir hui i des d'ací volem enviar el nostre suport a la candidata afectada però també a la resta d'elles, que estan exposades cada dia als comentaris i opinions de gent que ni tan sols té el plaer de conéixer-les", afig.

Finalment, insta a "continuar treballant per la nostra festa i per continuar sent exemple de respecte, tolerància i pluralitat". "Des de Junta Central Fallera continuarem insistint en el nostre compromís per garantir els drets fonamentals de tot el col·lectiu faller", finalitza el comunicat.

"MISSATGES D'ODI, XENÒFOBS I RACISTES"

Per part seua, la comissió de la candidata, la falla Portal de Valldigna-Salinas, en un comunicat, ha mostrat així mateix el seu "més absolut rebuig a aquells que utilitzen l'altaveu que els proporcionen les xarxes socials i altres mitjans per a difondre missatges d'odi, xenòfobs i racistes".

L'associació cultural remarca que València "és una ciutat inclusiva i acollidora, multicultural i multiracial, en la qual totes i tots tenim cabuda, independentment de la nostra nacionalitat, color, raça, sexe o orientació sexual".

"El nostre objectiu comú és aconseguir una societat lliure de racisme i de discriminació", afig, al mateix temps que subratlla que "tots com a fallers, comissió de falla o qualsevol altra entitat hem de comprometre'ns a garantir els drets fonamentals de totes les persones". "La falla Portal de Valldigna-Salinas diu no a la xenofòbia", finalitza.

Arxivat a:

Destacats