Ja està obert el termini per a sol·licitar les ajudes a l'estudi de l'alumnat de nivells postobligatoris per al curs 2021-2022

Les beques es poden sol·licitar des de hui 3 d'agost fins al 30 de setembre per als estudiants no universitaris i fins al 14 d'octubre per als universitaris

Guardar

estudiantes-en-el-aula-de-estudio-de-la-fabrica-5
estudiantes-en-el-aula-de-estudio-de-la-fabrica-5
El Ministeri d'Educació i FP, recentment encapçalat per la docent Pilar Alegría, ha publicat la convocatòria de les beques a l'estudi d'alumnes de nivells postobligatoris per al pròxim curs 2021-2022.El termini per a sol·licitar les ajudes comença hui dimarts 3 d'agost i finalitzarà el 30 de setembre per als estudiants no universitaris i el 14 d'octubre per als universitaris.D'aquesta manera, les ajudes podran sol·licitar-se a través d'aquest formulari allotjat en la Seu electrònica del Ministeri d'Educació.

A qui van dirigides les ajudes

En concret, els estudiants d'ensenyaments postobligatoris i no universitariss són aquells que cursen primer i segon curs de batxillerat, una FP de grau mitjà o grau superior, ensenyaments artístics professionals, ensenyaments esportius, ensenyaments artístics superiors, estudis religiosos superiors, estudis d'idiomes en escoles de titularitat pública i finalment aquelles persones que cursen els mòduls d'accés i preparació per a accedir a l'FP, grau mitjà o superior.De la mateixa manera, també poden sol·licitar les ajudes els estudiants d'ensenyaments universitaris (grau i màster), l'alumnat dels cursos de preparació per a accés a la universitat de majors de 25 anys i els estudiants de cursos de formació per a obtenir el títol de màster o grau.

Requisits

Els requisits generals per a poder accedir a aquestes ajudes econòmiques són, en primer lloc, ser ciutadà espanyol o ciutadà d'un país membre de la UE. I, en segon lloc, no tindre un títol del mateix nivell o superior en els estudis per als quals es sol·licita la beca.Quant als requisits acadèmics, per a aquelles persones que siguen estudiants no universitaris la nota mínima es redueix d'un 5,5 a un 5, i per a aquells que cursen estudis universitaris també serà d'un 5.

Quanties de les beques

El Ministeri invertirà un total de 2038 milions d'euros en aquesta nova fornada d'ajudes a l'estudi del curs 2021-2022, i les quanties a les quals poden accedir els sol·licitants són les següents:
  • Beca Matrícula: no va lligada a un ingrés econòmic, sinó que l'estudiant beneficiari no haurà de pagar l'import dels crèdits dels quals s'haja matriculat per primera vegada (no cobreix els casos de segones matrícules).
  • Quantia fixa lligada a la renda (1700 €)
  • Quantia fixa lligada a la residència de l'estudiant durant el curs escolar (1600 €)
  • Quantia fixa lligada a l'excel·lència en el rendiment acadèmic (entre 50 € i 125 €): es requerirà que l'estudiant haja obtingut una nota mitjana de 8 punts o superior en el curs anterior.
  • Beca bàsica: és aquella que reben els alumnes i alumnes no universitaris que no obtenen beca associada a la renda. En el cas dels estudiants de Formació Professional Bàsica augmenta la quantia de 300 a 350 €.
A més, les persones que sol·liciten aquesta ajuda també podran percebre una quantia variable, complementària a una altra quantia fixa. Així, aquesta quantia variable serà diferent per als diferents sol·licitants que resultarà de la ponderació de la nota mitjana de l'expedient de l'estudiant i de la seua renda familiar.Tota la informació sobre els requisits econòmics, quanties i procediments per a poder optar a aquestes beques, de les quals es beneficiaran uns 850.000 estudiants, estan disponibles en el portal de beques del MEFP.
Destacats