Israel deportarà també a l'activista valenciana detinguda en la Flotilla de la Llibertat

Guardar

0801 Pancarta Palestina
0801 Pancarta Palestina

Emilia Nacher, l'activista valenciana que viatjava en l'anomenada 'Flotilla de la Llibertat' i que va ser detinguda per Israel el diumenge, serà expulsada del país, igual que Lucía Mazarrasa, que ha arribat aquest dimecres a Madrid.

Fuentes de l'Oficina d'Informació Diplomàtica (OID) han informat Europa Press que les autoritats israelianes han confirmat aquest dimecres al migdia a l'Ambaixada espanyola en Tel Aviv que aquesta segona ciutadana espanyola també serà expulsada.

Mazarrasa ha sigut rebuda aquest dimecres al matí en l'aeroport Adolfo Suárez-Madrid Barreges pel delegat palestí a Espanya, Musa Odeh.

El buc principal de la Flotilla, l''Al Awda', va ser interceptat per les forces israelianes en aigües internacionals, segons Rumb a Gaza, quan s'aproximava a la Franja per a denunciar el bloqueig que el territori palestí pateix per part d'Israel des de 2007.

A bord anaven 22 persones, entre elles Mazarrasa i la també activista valenciana Emilia Nacher, a les quals l'Ambaixada i el consolat espanyols van oferir protecció consular.

Per la seua banda, el Ministeri d'Exteriors noruec va informar el dimarts que ha demanat explicacions a Israel perquè l''Al Awda' viatjava sota bandera noruega i entre els seus passatgers i tripulants hi ha cinc ciutadans noruecs.

La 'Flotilla de la Llibertat' compta amb altres dos vaixells, el 'Freedom', a bord d'este viatja l'espanyol Francisco Canales, i el 'Falestin', que encara naveguen cap a la Franja. "La Flotilla de la Llibertat continuarà fins que el bloqueig acabe i els palestins de Gaza recuperen la seua plena llibertat de moviment", va ratificar el grup d'activistes.

Destacats