Inndea València i las Naves obrin un programa per a lluitar contra la bretxa digital

Guardar

La línia de treball es posarà en marxa el pròxim 10 de setembre a Las Naves, amb una sèrie de tallers que aniran celebrant-se durant tot l’any amb l'objectiu de combatre el risc d'exclusió tecnològica.

El programa, que porta com a títol «Digitalitza't», serà gratuït, tindrà un marcat caràcter educatiu i social i podran participar col·lectius que patixen la bretxa digital com són xiquets i xiquetes, persones majors o dones.

La iniciativa constarà de diversos subprogrames de temàtiques diferents, entre estes, per exemple, l'aprenentatge de la programació de software orientat a xiquets, xiquetes i joves, tallers de robòtica, de realitat augmentada, així com acompanyament digital a les persones majors i altres col·lectius en risc d'exclusió tecnològica.

El director d'InnDEA València, Rafa Monterde explica que esta nova línia d'actuació «respon al nostre compromís amb la democratització digital. Com a entitats públiques dependents de l'Ajuntament de València tenim el deure d'utilitzar els mecanismes que tenim a la nostra disposició per a facilitar la integració de totes les persones. Des d'InnDEA i Las Naves som conscients del poder de la tecnologia digital i com esta contribuïx de manera fonamental a un canvi en la societat, a més de ser clau en l'educació, l'ocupació i la inclusió social».

Este programa “dóna protagonisme a la ciutadania i enfortix l'espai cívic. Volem que les persones que hi participen se senten part del projecte que simplement consistix en posar en les seues mans la innovació, la participació i la capacitat de transformacions socials”, afegix Monterde. El director d'InnDEA València ha assenyalat que el programa també vol explorar vies de col·laboració amb professorat.

Arxivat a:

Destacats