InnDEA València explora les necessitats de la ciutat per a buscar solucions amb la compra pública innovadora

Guardar

InnDEA
InnDEA

El mecanisme de la Compra Pública Innovadora (CPI), un instrument de política d'innovació, permet a les administracions públiques estimular la I+D+i i la recerca de solucions innovadores posades al servici de les necessitats de la ciutadania. Entre els diversos camps en què InnDEA València està detectant necessitats es troba el consum i la eficiència energètica de la ciutat, la qualitat de vida de les persones majors, la seguretat en el treball dels bombers, o la protecció del parc de l'Albufera.

InnDEA València està impulsant una línia d'acció perquè l'Ajuntament potencie la Compra Pública Innovadora (CPI), finançada en un 80% pel Ministeri d'Economia amb fons FEDER. La CPI permet a les administracions públiques detectar primer les necessitats de les ciutats i posteriorment posar en marxa un procés de recerca de la idea i/o solució innovadora, i així estimular la I+D+i i crear ocupació, perquè al final l'administració pública compre el bé o servici que s'ha creat durant el procés.

La Compra Pública Innovadora busca fomentar la innovació a través de la contractació pública, que les administracions públiques adquirisquen béns i servicis novedosos que s'introduïxen per primera vegada en el mercat”, subratlla el regidor d'Innovació i vicepresident d'InnDEA València, Jordi Peris. A més, cal recordar que l'Ajuntament de València forma també part d'un grup pilot de CPI en Red Innpulso, entitat estatal de la qual és membre.

Amb este objectiu, InnDEA València ha iniciat una exploració en la nostra ciutat per a trobar eixos reptes i necessitats que requerixen de béns o servicis que aporten solucions per mitjà de la innovació. “Es tracta d'un treball transversal que el personal tècnic de InnDEA València realitza conjuntament amb els servicis municipals de diverses regidories”, explica Peris.

Arxivat a:

Destacats