Inmi es converteix en l'entitat d'acolliment a València del programa Erasmus per a Joves Emprenedors

La startup forma part, també, de l'equip de treball de The Better Incubation, iniciativa que dona suport a l'emprenedoria de persones de col·lectius en situació de vulnerabilitat

Guardar

Túlio Ribeiro i Larissa de Moura, fundadors d'Inmi
Túlio Ribeiro i Larissa de Moura, fundadors d'Inmi

La startup Inmi, que facilita la mobilitat transnacional d'estudiants i emprenedors, amb una plataforma d'assessorament i suport que dona cobertura a totes les necessitats -des d'assessorament legal, fins a la cerca d'habitatge-, participa en dos projectes europeus després de validar i consolidar la seua proposta i model de negoci des de València. 

Inmi ha sigut nomenada entitat d'acolliment a València del programa Erasmus for Young Entrepreneurs, d'intercanvi entre emprenedors i persones que desitgen crear una empresa i professionals que ja han fet aquest pas en uns altres dels països participants. A més, forma part de l'equip de treball de la iniciativa The Better Incubation, que promou l'esperit empresarial i l'autoocupació com a mitjans per a crear llocs de treball i desenvolupar competències a persones que formen part de col·lectius vulnerables. 

"Tots dos programes comparteixen l'esperit, objectius i metodologia que constitueixen la base del model desenvolupat per Inmi: facilitar la igualtat d'oportunitats i l'intercanvi d'experiències i coneixements per a impulsar iniciatives que generen impactes positius en les persones i en el seu entorn", detalla Larissa de *Moura, cofundadora i CEO de Inmi. Un model desenvolupat durant la seua estada en l'acceleradora de projectes amb triple impacte Col·lab, del centre d'innovació Las Naves. 

Mobilitat entre països europeus 

Inmi va ser una de les primeres entitats a ser participant del programa Erasmus per a Joves Emprenedors, amb un intercanvi a Grècia, durant un semestre. "En aquesta nova etapa, col·laborarem per a facilitar la mobilitat de joves entre països europeus, en col·laboració amb escoles i associacions. Després de la pandèmia, existeix una necessitat real d'explorar altres oportunitats", apunta de Moura. 

Durant l'intercanvi d'experiències del programa, les persones emprenedores poden adquirir les habilitats necessàries per a dirigir una petita o mitjana empresa. Les amfitriones es beneficien d'una nova perspectiva sobre el seu negoci i adquireixen l'oportunitat de cooperar amb socis estrangers o conéixer nous mercats. 

Quant al projecte The Better Incubation, "l'objectiu és el suport a projectes emprenedors de persones en situació de vulnerabilitat, promovent polítiques, programes i eines pràctiques", detalla de Moura. 

S'estan desenvolupant cinc tallers en línia gratuïts -entre març i juliol-, cadascun dels quals es focalitza en un dels col·lectius amb els quals s'està treballant: 'Migrants i refugiats'; 'Dones'; 'Joventut'; 'Persones majors', i 'Persones amb diversitat funcional'. 

"L'objectiu és explorar les barreres culturals i estructurals comunes que enfronten els grups subrepresentats en el sector de l'emprenedoria, adoptant una perspectiva més interseccional, abans de passar a aprofundir en grups específics, oferint inspiració i orientació basades en accions i metodologies ja implementades amb èxit en tota Europa, per a donar suport a la integració real de pràctiques inclusives", explica l'emprenedora. 

Què ofereix Inmi? 

A través d'un marketplace propi, Inmi ofereix un ecosistema complet d'acompanyament de les persones migrants, de l'origen a la destinació. Gràcies a la seua plataforma, les persones tenen lliure accés a avaluacions dinàmiques per a traçar els seus objectius. També reben notificacions i recursos centralitzats, perquè puguen estalviar temps i diners. 

Inmi es va incorporar a Col·lab després de ser el projecte guanyador en el seu hackathon, Col·lab Weekend. Ha participat en els tres programes de l'acceleradora de projectes de triple impacte (Pre-Acceleració, Acceleració i Scale-Up) i va ser triada com la millor startup de la tercera edició. Amb xarxa a Espanya i el Brasil, en 2021 va iniciar la seua expansió internacional. 

"Com a col·labers hem comptat amb un espai, establit sinergies amb els altres equips i iniciatives emprenedores i hem comptat amb una xarxa de persones mentores en diverses àrees, així com suport durant tot aquest recorregut. Això és, sens dubte, una part fonamental dels nostres resultats i il·lusió de treballar amb la innovació social", subratlla Larissa de Moura. 

Missions València 2030 

El centre d'innovació Las Naves i la Delegació d'Innovació i Coneixement de l'Ajuntament de València són els responsables de Missions València 2030, un model de governança de la innovació basat en missions que milloren la vida de les persones. Aquest model de governança conjumina a tot l'ecosistema d'innovació, sense excloure a ningú, perquè les missions d'una ciutat, d'un país o de tota Europa s'aconsegueixen des de la diversitat i amb la suma de totes les parts, de tot el talent i de totes les fonts de coneixement. 

Actualment, València està treballant en la Missió Climàtica València 2030, amb l'objectiu de convertir a València en una ciutat climàticament neutra. A més, la ciutat ja forma part de les 100 ciutats que la Comissió Europea ha seleccionat dins de la missió "ciutats intel·ligents i climàticament neutres". 

Arxivat a:

Destacats