Hui s'ha presentat el llibre ‘València sense tu’ una mirada de la policia local al confinament

En el llibre es recullen 108 fotografies, en les quals es reflectix des d'un punt de vista personal i professional els moments més durs de la pandèmia

Guardar

1222 Llibre PLV 'València sin ti' (6)
1222 Llibre PLV 'València sin ti' (6)

Hui s'ha presentat un llibre de fotografies realitzades per dos membres de la Policia local de València durant el confinament, titulat ‘València sense tu’. En el llibre es recullen 108 fotografies realitzades entre els mesos de març i juny, en les quals es reflectix des d'una mirada personal i professional els moments més durs de la pandèmia. En la roda de premsa ha participat el regidor de Policia Local, Aarón Cano, qui ha destacat que "este llibre servirà en un futur perquè els historiadors sàpien com es trobava la ciutat i entendre el que va passar en aqueix moment a la ciutat de València".

El llibre, creat per l'agent de la PLV, Carlos Puertas i l'inspector Antonio Valera, ha sigut editat per la Fundació PLV. Al principi, segons Carlos "Varem començar a realitzar fotografies en els buits que teníem entre servici i servici". A l'agent li va sorprendre "el buit quereflectia la ciutat. Els propis companys i companyes de treball ens demanaven fotografies de llocs amb una especial component sentimental o monuments o zones de la ciutat". Estes fotografies es van anar publicant en les xarxes socials de la PLV, on van anar captant a poc a poc l'atenció tant dels companys del cos com d'altres persones.

Des de la Fundació PLV se'ls va proposar als dos creadors la possibilitat de plasmar estes fotos en un llibre, que segons Cano "és fonamental per a entendre el paper de la Policia Local i de tots els servicis essencials en eixos dies en què estàvem tots confinats i ells estaven al carrer defensant la ciutat".

Estes 108 fotografies són quadres únics de llocs i carrers buits, que en qualsevol altre context seria pràcticament impossible de plasmar. En elles veiem el carrer de la Pau, La Plaça de la Verge, el carrer Colón, les Torres de Quart i de Serrans, la Plaça de Patraix i altres zones emblemàtiques de la perifèria completament buides, tant de persones com de vehicles. També podem veure bombers, policies o servicis de neteja realitzant les seues funcions, amb especial atenció al personal sanitari, que segons l'Inspector Valera "va ser la primera línia i nosaltres estàvem en la segona, sense la seua participació no sabem com s'hauria solucionat tot".

Se cedirà un exemplar a totes les biblioteques de la ciutat, perquè puga ser consultat per qualsevol persona.

Destacats