Hostalers veuen les noves restriccions com "la punta" que els faltava i auguren "una sagnia"

Guardar

terraza
terraza

Les noves restriccions enfront de la Covid-19 que han entrat en vigor aquest dimarts a la Comunitat Valenciana són per als hostalers "la punta" que li faltava a un sector colpejat per la pandèmia. No tots han pogut reobrir després de la fi de l'estat d'alarma i els que l'han fet, en la seua majoria s'enfronten a pèrdues de rendibilitat.

Ara, la nova limitació d'horari que impedeix deixar entrar a gent a partir de les 0.00 hores i que obliga a tancar a la 1.00 en ple agost, el tancament de l'oci nocturn i el "minvament" d'espai a les terrasses per a complir amb la distància 1,5 metres entre comensals i 2 metres entre taules davant els fumadors, vaticinen "una sagnia" si les Administracions no plantegen un pla de "rescat" per al sector.

Així ho ha advertit el president de la Confederació Empresarial d'Hostaleria i Turisme de la Comunitat Valenciana (CONHOSTUR) i de la Federació Empresarial d'Hostaleria de València (FEHV), Manuel Espinar, en declaracions a Europa Press.

Segons Espinar, els hostalers contribuiran en totes les mesures que siguen necessàries per a evitar que la corba de contagi seguisca en ascens i atallar el virus. Això sí, reclama que les administracions "a l'uníson" proposen un rescat al sector o estima que més del 20% d'establiments haurà de tancar i es perdran més de 80.000 ocupacions.

El mes d'agost, ha explicat, és un mes vacacional d'eixir a sopar la fresca i llargues sobretaules, però amb el límit d'horari, sumat al tancament d'un oci nocturn que al seu entendre ha sigut "criminalitzat" i que "no té sentit tancar", creu que molta gent optarà per no eixir.

Com a dada esperançadora que llança una mica de "llum", Espinar celebra que la Comunitat Valenciana hi ha delimitat a 21 aquestes noves mesures, quan en altres CCAA no s'ha posat data.

Des de l'Associació de Restaurants de la Platja de la Malva-rosa, el seu president José Miralles, entén que s'hagen de prendre mesures per a frenar la propagació del virus encara que admet que són "una garrotada més" per al sector i que lamenta que no s'hagen consensuat amb la Federació Empresarial d'Hostaleria de València.

"Hi haurà acomiadaments a partir de ja" perquè el torn de vesprada-nit no es podrà mantenir tal qual, ha lamentat en declaracions a Europa Press. Aquests establiments de platja ja guanyen entre un 40 i un 50% menys que en les mateixes dates en 2019 i en el centre de València el minvament d'ingressos ja arriba al 75%, ha precisat.

Al seu judici, el tancament primerenc en aquesta mena de locals sense música ni esdeveniments és "una mesura desmesurada" i més en aquests dies d'agost que s'esperaven com a "últim cartutx per a sobreposar-nos a l'estiu". Pràcticament "no hi ha turisme internacional i el nacional cada vegada té més por", ha apuntat.

Destacats