Hostalers valencians convoquen mobilitzacions sota el lema 'El virus mata i l'Ajuntament remata'

Guardar

hosteleria-plaza-virgen
hosteleria-plaza-virgen

La Coordinadora d'Hostaleria dels Barris de València ha anunciat aquest divendres la posada en marxa d'un calendari d'accions de protesta per a denunciar l'"assetjament burocràtic i econòmic i les restriccions imposades" per l'Ajuntament de València al sector.

Sota el lema 'El virus mata i l'Ajuntament remata', el primer dels actes concentrarà als hostalers a la plaça de l'Ajuntament dijous que ve, 17 de desembre, per a mostrar la seua "indignació davant els injustificables pagaments de les taxes" i les retallades de terrasses que afecten Russafa, a la Plaça de la Verge, i que se sumen als que ja s'han produït en altres zones de València.

Des de la Coordinadora lamenten "la falta d'humanitat i capacitat de diàleg" del consistori valencià per a donar resposta i solucions a les pimes hostaleres davant la crisi sanitària i econòmica derivada de la pandèmia. Les retallades de terrasses, assenyalen, arriben en un moment en el qual l'hostaleria viu les seues hores més baixes i a més es fa "saltant-se el procés negociador que es va iniciar i que s'ha sol·licitat activar en diverses ocasions sense obtenir resposta", asseguren.

La Coordinadora d'Hostaleria dels Barris de València, assegura que "la falta d'empatia i humanitat per part de l'Ajuntament està hipotecant el futur de la ciutat, provocant el tancament i destrucció de molts establiments que, en aquests moments necessiten solucions i no més traves".

Segons dades de l'últim baròmetre realitzat per la Coordinadora, un de cada quatre locals ja ha tancat les seues portes, és a dir, el 26,15%, mentre l'Ajuntament demostra la seua "incapacitat d'estar a l'altura de les circumstàncies davant la delicada situació que vivim".

A la protesta del pròxim dijous li succeiran unes altres, durant el període nadalenc, que recorreran els 'punts negres' de la ciutat: les zones on els hostalers asseguren que més estan patint davant "la intransigència" i la negativa de l'equip de Govern de Joan Ribó de voler asseure's per a resoldre els problemes que ve arrossegant l'hostaleria des de fa anys.

Per tot això, "ens sumem al 'Ja n'hi ha prou, Sr Ribó' i a la consigna de 'La clau dels nostres negocis és a les seues mans", conclou el comunicat.

Destacats