Hostalers de València adverteixen que 6 de cada 10 no obriran

Guardar

protesta hosteleros
protesta hosteleros

La Coordinadora de l'Hostaleria dels Barris de València ha tornat a protestar aquest dimarts contra les condicions de la reobertura imposades per la Generalitat, mitjançant una pegada massiva de cartells amb el lema 'Així no hi ha qui òbriga' en els locals i parets de diversos carrers, una mobilització que ha arrancat en Juan Llorens.

Segons els seus càlculs, el 63,6% dels hostalers de la ciutat no obrirà les seues portes fins que puguen utilitzar l'interior dels seus locals i allargar l'horari de tancament, ja que des de l'1 de març només es permeten terrasses fins a les 18 hores.

Després d'un dia d'obertura, només un 25% del total dels establiments de València ha pogut alçar la persiana i amb una caixa de 160 euros de mitjana que "no cobreix ni el 25,2% de les seues despeses diàries", com recull una enquesta de l'organització.

Amb la protesta ha volgut mostrar la seua "desesperació" i reivindicar que la mesa interdepartamental d'aquest dijous 4 revise les mesures restrictives actuals i iguale la seua situació a la de la resta d'activitats comercials no essencials, amb reobertura d'interiors amb un 50% d'aforament i tancament a les huit de la vesprada.

Els hostalers han titllat d'insostenible i insofrible la situació del sector, davant les dades "demolidores" del primer dia de reobertura. Una altra de les seues peticions és la convocatòria immediata de la mesa tècnica i econòmica dins del grup de treball de la desescalada de l'oci i l'hostaleria, a la qual "es van comprometre" la Conselleria de Sanitat i la secretaria autonòmica de Turisme la setmana passada.

Al seu judici, en aquests fòrums han d'abordar-se amb caràcter d'urgència els mitjans tècnics que permeten garantir la seguretat dels espais tancats i la convocatòria de la segona fase del pla d'ajudes 'Resistir', una cosa "imprescindible" en aquests moments.

La pegada de cartells s'ha realitzat simultàniament en altres barris i se succeirà al llarg dels pròxims dies per València, avança la coordinadora en el seu comunicat.

Destacats